Geef je huis gemakkelijk een Oosters tintje

Ben jij toe aan een nieuwe inrichting, maar heb je geen budget om allemaal nieuwe meubels te kopen? Dan kun je ook gewoon wat mooie accessoires aanschaffen en daarmee je huis een ander sfeertje geven. Op dit moment is het erg trendy om je inrichting een Oosters tintje te geven, bijvoorbeeld met producten uit Marokko. Deze zijn vaak erg kleurrijk, waardoor ze gemakkelijk te combineren zijn met elke interieurstijl. Of je nu veel wit, rood of blauw gebruikt in je huis, Marokkaanse accessoires passen altijd!

Koop een kelim als basis

Wil je met één aankoop een groots effect bereiken? Dan is het aan te raden om een kelim tapijt te kopen. Een kelim is een handgeknoopt tapijt in vele kleuren en met prachtige patronen. Het is een heel typisch soort kleed, en vrijwel altijd gemaakt in Marokko, Libanon en andere Arabische landen. Het leuke aan een veelkleurige kelim is dat je er de ruimte in één klap gezellig mee maakt. Het kleurrijke accent op de vloer doet het in één klap gezellig ogen, en je hebt verder niet veel accessoires meer nodig om je huis aan te kleden. Vind je de meeste kelims iets teveel van het goede? Dat kan, want ze zijn best opvallend. In dat geval kun je ook voor een Ziegler tapijt gaan.

Wat is een Ziegler tapijt precies?

Een Ziegler tapijt ziet er iets anders uit dan een kelim, en is in feite een Perzisch tapijt. De naam Ziegler komt van de gebroeders Ziegler, die ooit zijn gestart met het maken van deze bijzondere tapijten. Ze hebben net als kelims een Oosterse uitstraling, maar hebben doorgaans een wat neutraler kleurenpalet. Daardoor vinden de meeste mensen ze net wat mooie in bijvoorbeeld klassieke interieurs of interieurs met veel designobjecten. Ze vallen niet erg op, terwijl ze de ruimte wel heel gezellig maken. En je hebt direct dat Oosterse sfeertje dat momenteel zo in de mode is!

Maak de ruimte af met Oosterse accessoires

Zo’n kelim of Ziegler tapijt is natuurlijk de perfecte basis voor een sfeervol interieur. Deze moet je dan ook als eerste kiezen. Daarna is het tijd voor de accessoires. Ga voor kelim kussens in dezelfde kleurstellingen, mooie, Oosterse lantaarns of gouden/zilveren dienblaadjes met een reliëfpatroon. Het leukste is natuurlijk als je een winkel met Oosterse woonaccessoires kunt vinden. Daar kun je gemakkelijk allerlei accessoires kopen die goed bij elkaar passen, en zo de stijl doortrekken in je hele interieur. Maar nogmaals, laat het gekozen tapijt als de basis dienen, en kijk goed naar de gebruikte kleuren in het tapijt om de rest van de accessoires op uit te zoeken.