Hoe moet je een KLIC melding aanvragen?

Je bent je er vast wel van op de hoogte dat wanneer je machinaal gaat graven, een KLIC melding een vereiste is. De basics over een graafmelding zijn makkelijk te vinden. Zo ben je wettelijk verplicht dit te doen bij machinaal graven, is deze 20 werkdagen werken en moet je hem aanvragen bij het kadaster. De KLIC melding kosten zijn €36 exclusief btw. Dat je al deze dingen weet is natuurlijk al een grote stap, maar wat zijn de vervolgstappen van een KLIC melding aanvragen? Deze kun je hieronder lezen zodat je zeker weet dat je voldoende informatie hebt om een goede keuze te maken. Je wilt er immers zeker van zijn dat je voorzien bent van alle noodzakelijke informatie.

Kies een gebied

Wanneer je een graafmelding doet is het natuurlijk wel van belang om duidelijk te hebben over welk gebied het gaat. Zelf is het lastig inschatten over hoe groot gebied je de graafmelding moet doen. Wanneer het adres of de RD coördinaten invoert wordt er vanzelf een gebied aangegeven van 65 bij 65 meter. Ga er niet blind vanuit dat dit goed is en ga altijd goed na of het wel klopt. Wanneer je het idee hebt dat niet het gehele gebied is geselecteerd kun je dit natuurlijk altijd aanpassen.

Bepaal de werkzaamheden

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om aan te geven wat de start- en einddatum is van de werkzaamheden. Omdat de KLIC melding maar 20 werkdagen geldig is, is dit cruciale informatie. Naast het termijn van de werkzaamheden is het ook belangrijk om de werkzaamheden te specificeren. Wat ga je precies doen en hoe ga je het aanpakken? Het is bijvoorbeeld belangrijk hoe diep je gaat graven en wat het doel is van de graafwerkzaamheden.

Betalen

Hoewel een KLIC melding aanvragen wel wettelijk verplicht is, is deze niet gratis. Heel erg is dit niet want de KLIC melding kosten zijn zoals eerder al benoemd €36 exclusief btw en €43,56 inclusief btw. Wanneer de betaling is gedaan kun je aan de slag! Het is dan natuurlijk wel zaak dat je een goed plan hebt van hoe je de graafwerkzaamheden gaat aanpakken. Waar begin je en wat is je einddoel? Zodra je deze dingen goed op een rijtje hebt en je de KLIC melding goed hebt ontvangen kun je de werkzaamheden starten. Begin niet met een plan maken voor het doen van je graafmelding, want voordat je het weet zijn de 20 werkdagen verstreken en moet je een nieuwe graafmelding doen.