Met plezier de tuin opknappen, wat heb je daarvoor nodig?

Een lekkere vrije periode in je eigen omgeving en tuin is lekker relaxt. Misschien wil je toch nog even snel de tuin een beetje opknappen. Veel mensen vrezen tuinklussen om verschillende redenen. Dat hoeft echter niet het geval te zijn, de tuin opknappen kan ook erg leuk zijn. Je kunt er zelfs veel plezier en ontspanning uit halen. Wat heb je nodig als je je bestaande tuin wilt opknappen? Misschien geen grote klussen maar gewoon een fijne upgrade naar je wensen. Zo kan het gaan om de verlichting, dit is gemakkelijk te verbeteren door een snel bezoek aan de tuinverlichtingswinkel

 

Wat moet allemaal aanpakken?

De tuin heeft ontzettend veel verschillende aspecten en daardoor kan er van alles aangepakt worden. Belangrijk is om prioriteiten te stellen zodat deze als eerst aangepakt kunnen worden. Wellicht gaat het eerste wat je aanpakt, de druppel zijn waardoor de tuin daadwerkelijk gevormd wordt tot het eind doel. Dit kan bijvoorbeeld de buitenspots zijn.

Stel een lijstje op met prioriteiten die bijvoorbeeld het volgende kan bevatten:

Nieuwe planten voor in de tuin, een heg of boom snoeien, de vijver, de bestrating, het grasveld wat niet meer mooi groen is. Alles kan op het lijstje komen wat, maar bij een renovatie van de tuin komt kijken. 

De bestaande tuin zelf veranderen

Keuzes die je jaren geleden gemaakt hebt, daar kun je nu anders over nadenken. Je wensen kunnen gewijzigd zijn, misschien heb je kinderen en zitten ook zij in een andere fase. Zo moet er gewoon even het een en ander aangepakt worden om er opnieuw een fijne tuin van te maken. Een tuin waar iedereen van kan genieten hoeft ook niet ingewikkeld en duur te zijn. Hier zijn een aantal tips. Kies wat je écht wilt aanpakken en kies dan ook meteen iets voor de lange termijn. Zo hoef je volgende jaar niet nog een keer aan de slag. Wat je wel kunt doen is de veranderingen in etappes uitvoeren, het hoeft niet allemaal meteen in die laatste weken voor je vakantie. Zorg er wel voor dat je in elk geval comfortabel kunt zitten. Ga niet de hele vakantie op klapstoeltjes doorbrengen. Zo maak je het jezelf vervelend en loop je het risico dat je het bijltje erbij neergooit voor dat de tuin klaar is. Ook als je even niet aan het klussen bent wil je gewoon lekker kunnen relaxen op een mooie luxe loungeset voor in de tuin. Of met z’n allen eten aan een lange tuintafel met bijpassende stoelen.