De eerste zomerborrel

Het is weer tijd om naar buiten te gaan, met z’n allen. We gaan genieten van de buitenlucht en het warme weer. Deze week is daar perfect voor. De temperaturen lopen op dus trommel de mensen ook op en ga samen het park of de tuin in voor een fijne samenkomst met wat te eten en te drinken. In deze blog vertel ik je hoe je zo’n borrel organiseert. Lees je mee?

Kies een fijne plek

Allereerst moet je weten waar je lekker wilt gaan zitten. Doe je dat in de kantoortuin. Thuis op het balkon of in de tuin, of wil je juist met z’n allen naar het park in de stad gaan om daar een plek uit te kiezen. Waar je voor kiest, heeft vaak invloed op de rest van het geregel en ook op wie je uitnodigt. Een borrel in de kantoortuin met familie is bijvoorbeeld niet heel erg logisch.

En het gezelschap

Dus, met wie je ga je lekker naar buiten en deel je de eerste zomerborrel? Na lang van elkaar gescheiden te zijn geweest, wil je misschien met al je vrienden en hun aanhang lekker de hele middag het park in gaan. Of heb je behoefte aan een samenkomst met familie waar jullie lekker bij kunnen kletsen. Of misschien ben je verantwoordelijk voor de eerste zomerborrel op de zaak. Heel erg gezellig en zo leren de collega’s elkaar nog iets beter kennen.

Allerlei soorten drankjes

Dan moet de boel verder georganiseerd worden. Zo moeten er drankjes in huis gehaald worden. Goed, je kan kiezen voor een paar flessen simpele rode en witte wijn maar je kan ook echt uitpakken voor deze eerste zomerborrel. Dat doe je uiteraard door even bij de Drankerij te winkelen. Daar hebben ze een enorm assortiment aan drankjes en kan je zowel alcoholische versnaperingen als biertjes van de Eeuwige Jeugd halen, maar je kan ook kiezen voor non-alcoholische drankjes. Bestel je favorieten en probeer ook iets nieuws. Zo kan je ook Kombucha kopen.

Iedereen een hapje

En dan moet er naast een leuke omgeving, muziek en drankjes natuurlijk ook wat op tafel staan om te knabbelen. Ga voor wat simpele snacks en maak het jezelf op dat punt niet te moeilijk, zeker niet als je in de buitenlucht bent. Of beter nog, laat iedereen iets kleins meenemen. Zo verlicht je de voorbereiding voor jezelf en vergroot je de diversiteit, je weet zeker dat er voor iedereen iets bij zit.

Zo, laat de vrijdagmiddag nu maar komen!