Een huis voor de toekomst

We zijn steeds meer bezig met het klimaat, duurzaamheid en goede zorg voor onze planeet. Met zoveel mensen laten we namelijk een enorme voetafdruk achter. Allemaal moeten we ons steentje bijdragen aan het behoud van onze planeet. Soms betekent dit dat we iets minder hard moeten gaan en soms moeten we er juist iets extra’s voor doen. In deze blog vertel ik je wat je kan doen en waarom. Lees je mee?

De basis in orde

We spenderen veel van onze tijd in en rondom huis dus daar zal ik me voor nu op focussen. Voor je huis is het belangrijk dat de basis goed is. Wat bedoel ik daarmee? Nou, kijk eens naar de wanden, het dak en de ramen. Als die oud zijn en dun, laten ze veel lucht door. In de wintermaanden betekent dit dat je veel moet stoken om de boel warm te houden. En al dat stoken is belastend voor de planeet en voor je portemonnee. Met een goed geïsoleerd huis draag jij al een klein steentje bij aan een beter milieu. Daarnaast heb je er zelf ook meteen profijt van!

Wat kun je extra doen?

Maar we zijn op een punt aangekomen waarop we meer moeten doen om voor onze planeet te zorgen. Zo recyclen we steeds meer en zien we dat veel mensen zonnepanelen aanschaffen. Met zonnepanelen haal je de energie die je in huis gebruikt – denk aan elektriciteit – uit het licht van de zon. De panelen slaan het op en zetten het als het ware om. Zonnepanelen Utrecht, daar zijn ze tegenwoordig heel populair en je kan het snel voor je eigen huis regelen. Je kan een zonnepanelen offerte aanvragen en zo zie je meteen wat het jou in eerste instantie kost en jou (en de planeet) daarna oplevert.

Maar waarom dan?

We vragen een hoop van onze planeet en het valt niet meer te ontkennen dat hier consequenties aan verbonden zijn. Maar we hebben ook gezien dat het nog niet te laat is en dat we, als we allemaal meehelpen, echt iets kunnen veranderen. Daarnaast hoeft dit heus geen langetermijn-ding te zijn, want we merken het verschil meteen al als we deze veranderingen doorzetten. Zo kost het ons vaak minder na de initiële aankoop. En laten we eerlijk zijn, we slapen toch beter als we ons steentje hebben bijgedragen. Daarnaast woont het ook nog eens fijner, in huis en op de planeet!