Een rubberboot maakt het leven nog leuker!

Kan jij ook haast niet wachten tot de zomer weer echt begint? Kijk je er nu al naar uit om weer lekker een stukje te gaan varen? Dan kan het zomaar zijn dat je misschien wel toe bent aan een nieuwe rubberboot. Een rubberboot gaat vele jaren mee, maar wat als je familie uitbreiding hebt gehad of als je kinderen een stuk groter zijn geworden? Is het dan niet eens tijd voor een wat luxere rubberboot? Een boot met een vaste bodem, bijvoorbeeld. Of een boot waar je een motor op kunt monteren. Dat scheelt je veel spierpijn in je armen. Al blijft het roeien natuurlijk ook wel weer erg gezellig om te doen. 

Met de rubberboot op pad?

Veel mensen denken dat ze pas echt kunnen genieten op het water wanneer ze een klein jacht of een houten of metalen sloep tot hun beschikking hebben. Maar deze mensen hebben vast nog nooit gebruik gemaakt van een rubberboot. Er zijn nogal wat verschillende rubberboten. Je kunt al zo'n roeibootje voor een paar tientjes in de speelgoedwinkel aanschaffen. Maar daar heb je niet heel lang plezier van. Nee, kies voor een goede kwaliteit rubberboot. Met roeispanen of met een buitenboordmotor, dat maakt niet uit. Als je er maar fijn mee op pad kunt!

Een trailer is geen overbodige luxe

Anders dan bij een houten of een aliminium boot is het voor een rubberen exemplaar niet echt aan te raden om deze in het water te laten liggen. Het is dan ook verstandig om een trailer aan te schaffen voor achter de auto waar je gemakkelijk de boot op kunt laden. Het leuke is dan ook dat je op die manier heel Nederland kunt gaan verkennen met de boot. Je hoeft niet overal met de boot naartoe, je gaat, bijvoorbeeld, naar Friesland met de auto en laat daar de boot te water.

Waar moet je echt om denken?

Het varen met een rubberboot is op zich hartstikke veilig. Toch zit een ongeluk in een klein hoekje. Het is daarom belangrijk dat je voor iedereen aan boord een reddingsvest beschikbaar hebt. Dit kan veel ellende voorkomen. Ook een speciaal tonnetje dat goed afsluitbaar is en blijft drijven is een aanrader. Daar kun je niet alleen je autosleutels veilig in bewaren, maar ook droge kleding in meenemen en je belangrijke papieren in opbergen. Ga je het water op? Neem dan ook voldoende drinkwater mee. Het is belangrijk om goed gehydrateerd te blijven.