Elke ondernemer zoekt een goedkope zakelijke rekening

Laten we eerlijk zijn, op zoek naar een geschikte zakelijke rekening wordt door ondernemers in de eerste plaats toch gekeken naar wat de rekening precies kost. Ze zoeken vooral een goedkope zakelijke rekening terwijl starters een zzp rekening openen en daarbij ook scherp letten op de kosten die in rekening gebracht worden. Er is echter meer om scherp in de gaten te houden.

Met de goedkope zakelijke rekening houd je privé en zakelijk prima gescheiden

De zakelijke rekening is een rekening speciaal voor jouw onderneming. Het openen van een zakelijke rekening is overigens iets wat niet verplicht gesteld wordt. Het is wel heel handig en verstandig om als ondernemer te zoeken naar een goedkope zakelijke rekening. Door het openen van een dergelijke rekening houd je privé en zakelijk namelijk prima gescheiden. Nog iets; een zakelijke rekening komt ook professioneler over dan wanneer je met je privérekening werkt. Wil je een financiering voor je bedrijf, dan is het wel altijd noodzakelijk om over een zakelijke rekening te beschikken.

Vergelijk de banken en ontdek waar zzp rekening openen het goedkoopst is

Dan de hamvraag als het gaat om de goedkope zakelijke rekening; met welke kosten krijg je te maken? De kosten verschillen in elk geval sterk. Dus is het verstandig te kiezen voor het vergelijken van de verschillende zakelijke rekeningen die er zijn. Zo stuit je vanzelf op de voor jou beste en de goedkope zakelijke rekening. Als een zzp rekening openen het doel is, dan doe je er goed aan de verschillende banken te vergelijken. Dat kun je doen aan de hand van verschillende criteria. 

Neem de optie roodstand mee en vergelijk de rente

Uiteraard vergelijk je de jaarlijkse kosten die gerekend worden en check je of een bankpas je ook geld kost. Je vergelijkt de rente (positief) en neemt ook de mogelijkheid om eventueel rood te staan mee in jouw vergelijk. Wat zeker ook niet vergeten moet worden is of de bank je de mogelijkheid geeft om de rekening aan een boekhoudprogramma te koppelen. Heb je vervolgens inzicht in deze gegevens, dan zet je voor jezelf de voor- en nadelen van de banken op een rij en neem je een weloverwogen beslissing. Zo zie je maar, bij het openen van een zakelijke rekening is het niet alleen een kwestie van de jaarlijkse kosten vergelijken. Het openen van een rekening verdient een breder perspectief waardoor het zeker aan te raden is om hier in voldoende mate aandacht aan te besteden. Hopelijk heb je iets aan al deze tips, succes!