Franse modemerken voor vrouwen

Frankrijk kent een rijke geschiedenis aan mode ontwerpers. Al sinds de beginjaren van de vorige eeuw zijn de ontwerpers uit Frankrijk ontzettend populair en wordt er tot op vandaag de dag nog steeds inspiratie gehaald uit die periode. Sterker nog, er wordt nog steeds vandaag de dag kleding verkocht van deze zelfde mode ontwerpers. Daarom hebben we een overzicht gemaakt van populaire modemerken uit Frankrijk voor vrouwen. 

Balenciaga 

Een veel geprezen modeontwerper is toch wel Christobal Balenciaga. De oorspronkelijk uit Spanje komende modeontwerper moest noodgedwongen door de Spaanse oorlog verhuizen naar Frankrijk. Hier kreeg zijn modehuis steeds meer aanzien en werd hij door grote, bekende mode ontwerpers geëerd door zijn prestigieuze werk. Met een brede collectie van schoenen, shirts, petten, parfums en veel meer is Balenciaga vandaag de dag nog steeds ‘hot’ en ontzettend populair. 

Philippe Model

Op 22 jarige leeftijd ontstond in 1978 het mode merk Philippe Model Paris. Philippe werkte veel samen met bekende ontwerpers als Jean-Paul Gaultier en bereikte binnen 3 jaar al goede successen. Door zijn snelle groei en Italiaanse invloede reisde Philippe regelmatig op en af naar Italië om daar kennis en ervaring op te doen van Italiaanse designers. Begonnen met schoenen zijn later ook designer tassen toegevoegd aan de collectie van Philippe Model. Met stoerheid en elegantie tegelijk is collectie van Philippe Model zeker het proberen waard. 

Coco Chanel

Een van de grondleggers voor vrouwen mode is Coco Chanel. Nog steeds ongekend populair, zorgde zij in de beginjaren van de 20e eeuw voor een ware revolutie op het gebied van mode voor vrouwen. Weg met de korset en meer creatieve, elegante kleding voor vrouwen. 

Christian Dior

Is ook een van de bekendste modeontwerpers ooit geleefd. Begonnen als hobby, is Christian Dior uitgegroeid tot een grondlegger in de mode en inmiddels een toonaangevende organisatie die al bijna 75 jaar bestaat. Christian Dior ontwierp gedurfde mode voor vrouwen. Strakke taille en korte rokken waren destijds niet het modebeeld van wat we nu kennen. Veel hedendaagse modemerken zijn geïnspireerd door de ontwerpen van Christian Dior. 

Yves Saint Laurent

Ooit begonnen op 17-jarige leeftijd bij Christian Dior, is het modemerk Yves Saint Laurent niet meer weg te denken uit de hedendaagse mode voor vrouwen. Toen Yves begon bij Christian Dior verkeerde het modemerk in zwaar weer. Na vier jaar in dienst te zijn bij Christian Dior overleed Christian en neemt Yves de leiding over het modemerk. Vele zien dit als de redding van het merk Christian Dior en door de uiteenlopende designs van Yves doet het modemerk weer mee. Later begon hij zijn eigen modemerk bekend onder de afkorting YSL.