Even lekker ontspannen!

In deze tijden van Corona is het soms lastig om aan de werkelijkheid te ontkomen. Veel mensen vinden het dan ook lastig om te kunnen ontspannen terwijl ze er wel behoefte aan hebben. Gelukkig is het inmiddels wel zo dat er weer een mogelijkheid is om gezellig een drankje te doen. De restaurants en cafés zijn weer open. Er zijn wel wat restricties. Zo dienen ze hun deuren te sluiten om 1 uur in de nacht. Tussen 1.30 en 05.00 uur geldt er op dit moment een nachtklok in België. Dit houdt in dat iedereen thuis moet zijn. Je mag nog enkel buiten komen als je je verplaatsing niet kan uitstellen. Als je bijvoorbeeld naar je werk of het ziekenhuis moet. Toch zijn er op dit moment genoeg mogelijkheden om lekker te ontspannen. Soms moet u alleen even iets meer moeite doen dan u gewend bent.

Hoe te ontspannen?

Dit is uiteraard voor iedereen verschillend. De een houdt er van om de natuur in te trekken of te gaan sporten. Even weg uit de drukke maatschappij. Mensen zoeken bijvoorbeeld het bos op of gaan naar het strand om een mooie wandeling te gaan maken. Ook bestaat er een mogelijkheid om bijvoorbeeld een bootje te huren en een dagje op het water door te brengen.
Veel mensen kunnen pas echt ontspannen door op vakantie te gaan. Reizen is op dit moment weer toegestaan maar er zijn natuurlijk een aantal zaken waar u rekening mee moet houden mocht u weg willen. Waar u precies op moet letten kan u gemakkelijk online vinden. Omdat zaken snel veranderen, worden ze hier niet beschreven. 

Andere manieren om te ontspannen

Anderen zoeken de ontspanning dichter bij huis. Zoals er al te lezen viel is de horeca weer in grote mate geopend. De mogelijkheid tot uitgaan bestaat dus weer. Voelt u zich daar niet prettig bij, kunt u altijd een plekje zoeken in een park (bijv. Stadspark). Gezellig met vrienden (op afstand) babbelen onder het genot van een drankje. Let er wel op dat dit met mate gebeurd. Zeker met mooi weer heeft u misschien de neiging om vaker af te spreken. Dan kan het zijn dat u snel een drankje te veel op heeft. Ook bestaat de mogelijkheid verslaafd te raken aan wiet omdat deze voor korte tijd de ontspanning heeft gebracht waar u naar op zoek was. Als u vermoed dat u bent verslaafd aan wiet is het verstandig hier hulp voor te zoeken. U hoeft het niet alleen op te lossen.

Geniet nog even lekker van de zomer!