Jouw plan voor je lijf

Goede zorg is belangrijk. Op die manier houd je je lichaam gezond, en dat is ook goed voor je geest. Maar soms kan het zo zijn dat je op dit moment iets wilt veranderen aan hoe je lichaam eruitziet, de conditie, of een bepaalde vaardigheid op het gebied van beweging. Dan heb je een plan nodig. In deze blog vertel ik je daar meer over. Lees je mee?

Wat is je wens?

Voordat je een verandering kunt doorvoeren, is het belangrijk om te bepalen wat je wens precies is. Zorg ervoor dat je jouw wens duidelijk voor jezelf formuleert en maak het niet te groot. Wanneer we te veel tegelijk willen, is de kans groot dat we daar niet inslagen omdat we zo'n verandering vaak maar moeilijk volhouden op de lange termijn. Zorg dus dat jouw wens praktisch en uitvoerbaar is. Weet je niet waar je moet beginnen? Praat dan vooraf met een professional.

Van je voeding tot de beweging

Vergeet ook niet dat een verandering in je lichaam te maken heeft met zowel beweging als de voeding. In veel gevallen kiezen we voor het een of het ander. Dus wanneer je veel sport, maar slecht eet, zul je nooit helemaal fit worden. Daarvoor heeft voeding een te grote impact op je lichaam. Makkelijker is het om je voeding aan te passen wanneer je minder wil bewegen en toch bijvoorbeeld wilt afvallen. Het kan heus geen kwaad om wat dingen uit te proberen, voordat je jouw plan definitief maakt.

Wat past bij jou?

Vervolgens is het slim om te kijken naar een voedingsschema of een beweging schema dat bij jou past. Bepaalde sporten zijn misschien voor jou leuker dan anderen, en je wilt immers niet op een houtje bijten als dieet. Haal daarom ook een slimme weegschaal in huis zodat je onder andere jouw gewicht regelmatig kunnen meten. Dit is in principe hetzelfde als een weegschaal fitness, dit is een weegschaal die naast het gewicht ook dingen als jouw BMI kan meten. Wanneer je de weegschaal koppelt aan een app kan deze zelf zien wie er op de weegschaal staat. Op die manier kan je jouw vooruitgaan nog makkelijker bijhouden.

Vooruitgang motiveert

En die vooruitgang, die is heel erg belangrijk. Want vooruitgang motiveert en dat zorgt ervoor dat we bezig blijven met onze plannen en goede gewoontes. Wanneer we vooruitgang zien, weten we dat iets werkt en dat we weer een stapje dichter bij ons doel zijn.