Nooit ben je verveeld als je naar de Veluwe op vakantie gaat!

De Veluwe is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. Maar het is niet alleen een natuurgebied, maar ook een ideale vakantieplek. Het is gelegen in het hart van Nederland en heeft veel bossen, heide en zandverstuivingen. Nationaal Park de Hoge Veluwe is uiteraard een trekpleister. In de buurt van de Veluwe zijn ook steden te binden die je kan bezoeken. Kortom: ga naar de Veluwe op vakantie. Je kan een vakantiepark op de Veluwe boeken, maar je kan ook kiezen voor een huisje of hotel. In dit artikel worden drie activiteiten aangeraden om te doen in de Veluwe.

Wandelen of fietsen

Op de Veluwe kan je ideaal fietsen of wandelen. Het is daar erg mooi, dus genieten doe je zeker. Ga lekker fietsen in het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Je kan gratis witte fietsen pakken bij de ingangen van het park. Met de fiets kan je grotere afstanden afleggen dan lopend. Je kan bijvoorbeeld een leuke fietstocht combineren met een bezoekje aan het bekende Kröller-Muller Museum, waar prachtige kunst te vinden is. Je kan daar werk van Vincent van Gogh vinden, maar ook van Piet Mondriaan. Ook kan je prachtig wandelen op de Veluwe. Je kan verschillende wandelroutes afleggen. En ze zeggen wel eens: ter voet zie je meer. Je kan verschillende wandelingen afleggen qua lengte. Zoek van tevoren goed uit waar en hoe lang je wil wandelen. Je kan bijvoorbeeld leuk over het Loenense Enkenpad lopen, maar ook over de stuwwal.

Klimmen

Op de Veluwe heb je ook ene klimbos. Je kan daar leuk op verschillende parcours klimmen. Klimbos Garderen ligt centraal op de Veluwe in de natuur. Je kan daar veilig klimmen en zelfs op 25 meter hoogte!

Zoek de stad op

In de buurt van de Veluwe zijn verschillende steden die je kan bezoeken. Zo kan je denken aan Apeldoorn, Arnhem en Hattem. Apeldoorn is een grote stad en ligt midden op de Veluwe. Je kan daar ook leuk naar Aapjes gaan kijken in de Apelheul. Arnhem is ook een relatief grote stad en heeft een mooi historisch centrum. Er zijn daar veel bekende winkelketens, maar je vindt daar ook speciale winkels. Hattem is een leuke stad waar je bijvoorbeeld leuk naar een museum kan gaan. Als je kinderen hebt kan je leuk naar het Bakkerijmuseum gaan waar je kinderen ook zelf brood en koek mogen bakken.

Wat zijn jou beweegredenen om wel of niet naar de Veluwe te gaan?