Praktische zonwering met een knikarmscherm

  0
  262

  Het is heerlijk om in de tuin te zitten, maar als het te warm is dan neig je al snel naar wat beschutting. Je kunt een parasol neerzetten of er een paraplu bij pakken, maar fijner is natuurlijk gewoon een goede zonwering die een groot deel van je terras overkapt. Een knikarmscherm is hierin een uitstekende oplossing, gezien die in staat zijn een grote oppervlakte te overkappen en dat natuurlijk op een automatische manier.

  Moderne knikarmschermen zijn in feite elektrische zonweringsystemen die met een druk op de knop uitschuiven dankzij de knikarmen die in de constructie zitten. Binnen een paar tellen is het scherm uitgeschoven en dat natuurlijk geheel naargelang hoe ver jij dat wilt. Een beetje beschut zitten, helemaal beschut zitten… het kan allemaal, je stelt het zelf af. Dus om de beste manier van zonwering te realiseren in de tuin zijn knikarmschermen een prachtig middel.

  Ook koel in huis

  Daar waar je ongetwijfeld graag in de tuin juist van de warmte wilt genieten, is het belangrijk dat je binnenshuis juist met een wat koeler klimaat te maken hebt. Met name in de zomer is niks fijner dan dat, want een benauwd en warm huis is simpelweg niet prettig. Wel, de knikarmscherm biedt beschutting voor je terras en zorgen ook voor een beschutting van de ramen, waardoor er minder zonlicht naar binnenkomt.

  En wat is het resultaat met minder zonlicht in huis? Inderdaad, minder warmte en dus een koelere omgeving binnen. Kortom, deze manier van zonwering is dus een functionele aanpak om te genieten, een koel klimaat te creëren en dat geheel op een efficiënte elektrische manier. Zoals al aangehaald heb je het met een druk op de knop afgesteld en is het geregeld.

  Buiten genieten in andere weersomstandigheden

  Zo’n knikarmscherm is niet alleen effectief tegen de zon. Als het in de zomer dermate lekker is om buiten te zitten, maar het is bijvoorbeeld wat regenachtig of iets te waaierig, dan kun je alsnog buiten genieten. Bescherm je zitomgeving dan eveneens met een knikarmscherm door deze gewoon uit te klappen zonder dat er van een brandende zon sprake is.

  Dankzij moderne ontwikkelingen is het materiaal breed inzetbaar en het kan dus ook tegen verschillende weersomstandigheden. Dit maakt het voor jou natuurlijk ideaal om elk gewenst moment buiten te genieten, ongeacht of het juist heel warm of iets minder goed weer is. Je zult hoe dan ook altijd beschut zitten en dat is natuurlijk erg prettig. Niet?