Weer eens wat anders in de tuin

Een tuin kan al snel wat saai worden, tenzij er veel aan gedaan wordt. Elk jaar nieuwe bloemen en planten plaatsen, alles schilderen en nieuw meubilair erin klinkt leuk, maar het is niet te doen. De tuinindeling staat daarnaast eigenlijk volledig vast. De enige optie is dan nog om accessoires aan te schaffen om de tuin wat interessant te houden. Voor veel mensen zit dit toch niet helemaal in het budget. Dus wat kan iemand doen om een gezellige tuin te houden voor een normale prijs?

Kweekkas

Alle groene vingers en mensen die naar groene vingers streven, zullen het goed doen met een kweekkas. Een kweekkas is een kastje gemaakt van hout en glas, de kleine versie van een tuinkas. Sommige planten hebben meer hitte en vochtigheid nodig. Een kweekkas kan dit voor elkaar krijgen. De warmte blijft tussen het glas en de wanden zitten, waardoor de planten beter zullen groeien. Een kweekkas neemt weinig ruimte in beslag, beschermt de plantjes van bedreigingen van buitenaf en maken mooiere plantjes. Kweekkassen bestaan in veel verschillende uitvoeringen en zien er erg leuk uit in de tuin.  

Leuke plantenbakken

Nu er geschreven wordt ook plantjes, zullen we doorgaan om een interessante plantenbak. Er bestaan plantenbakken op wieltjes of bakken die opgehangen kunnen worden aan de muur. Plantenbakken op wieltjes werken goed voor iedereen die niet helemaal weet wat de beste indeling voor de tuin is. Het zal misschien wat zwaar zijn, maar de bakken kunnen gemakkelijk verschoven worden. Horizontale of verticale plantenbakken werken goed voor lege muren, waarvan de oppervlaktes wat veel op het blote oog zijn.

Vuurtafel

Een vuurtafel is een tafel die letterlijk in vlam gezet kan worden, maar wat wel nog gebruikt kan worden als tuintafel. Midden in de tafel zit een brander. Dit vuur kan aangezet worden en de omringde tafel kan tegelijkertijd gebruikt worden. Een vuurtafel verwarmt het gehele terras. De meeste tafels zijn gemaakt van sterk composiet, te verkrijgen in verschillende kleuren en vormen. Er zijn ook andere opties beschikbaar in uiterlijk en manier van het vuur aanzetten. Daarnaast zijn er extra’s beschikbaar zoals een set om de tafel tot barbecue te maken, een wijnkoeler en een glazen ombouw.

Een hottub

Iets heel anders in de tuin, is het hebben van een hottub. De uitvoering van de hottub kan in hout of in kunststof. Via hottubselect zijn de verschillende opties te zien. Een hottub kan zelf gekocht worden, maar het is tegenwoordig ook mogelijk om de hottub zelfbouw te maken. Zo is het precies aangepast om perfect te zijn voor elke tuin. Het nemen van warme baden heeft veel voordelen voor het menselijk lichaam, naast dat het ontspannend is om te doen. Het kan wat duurder zijn, maar hottubs zijn zeker een investering.