Bespaar en profiteer door je woning goed te isoleren!

De rekeningen worden tegenwoordig allemaal steeds duurder, zo ook de energierekening. Daarom is het belangrijk om je huis goed geïsoleerd te hebben. Een goed geïsoleerd huis is immers ook veel beter voor het milieu.

Wat zijn isolatiematerialen?

Isolatiematerialen zijn specifieke stoffen of combinaties van materialen. Deze isolatiematerialen worden gebruikt om warmte, geluid of andere vormen van energie te vertragen of te voorkomen dat ze door een bepaald oppervlak of gebied dringen. In het geval van thermische isolatie betekent dit dus dat we een scheidingslaag aanbrengen met een lage warmteweerstand (slechte warmtegeleiding) tussen een koude- en warmtefront. De isolatiematerialen worden in verschillende sectoren gebruikt, waaronder bouw en industrie.

Tegenwoordig onderscheiden we verschillende toepassingen waar isolatiematerialen voor nodig zijn. De meest voorkomende isolatietoepassingen zijn:

 • Muurisolatie
 • Dakisolatie
 • Vloerisolatie
 • Houtskeletbouw isolatie

Welke soorten isolatiematerialen zijn er? En welke hoort bij welke toepassing?

 1. EPS: Voor muur, dak en vloerisolatie
 2. Glaswol: Voor muur, dak, vloer en houtskeletbouw isolatie
 3. PIR: Voor muur, dak en vloerisolatie
 4. Resol Hardschuim: Voor muurisolatie
 5. Steenwol: Voor muur, dak, vloer en houtskeletbouw isolatie
 6. Vlas: Voor muur, dak, vloer en houtskeletbouw isolatie
 7. XPS: Voor muur, dak en vloerisolatie

Onder isolatie verstaan we 2 verschillende soorten: dit zijn thermische isolatiematerialen en geluiddempende isolatiematerialen. Thermische isolatiematerialen worden gebruikt om warmteoverdracht te verminderen of te beperken. Ze worden veel gebruikt in de bouw en industrie om gebouwen, leidingen en andere objecten te isoleren en te beschermen tegen warmteverlies of -opname. Geluiddempende isolatiematerialen worden gebruikt om geluidsoverdracht te verminderen en geluidsoverlast tussen ruimtes te verminderen. Ze kunnen worden gebruikt in gebouwen, ruimtes en andere toepassingen waar geluidsabsorptie en geluidsisolatie belangrijk zijn.

Isolatiematerialen zijn onmisbaar geworden in onze moderne wereld, waar energie-efficiëntie en duurzaamheid van cruciaal belang zijn. Door te investeren in hoogwaardige isolatie kunnen we niet alleen ons comfort verbeteren, maar ook een positieve impact hebben op het milieu en onze energiebehoeften verminderen. Sleiderink Bouwmaterialen verkoopt alle verschillende soorten isolatiematerialen op de website. Neem en kijkje op Sleiderink.nl, vraag een productspecialist en lees de kennisbankartikelen die beschikbaar zijn en zorg voor een goed geïsoleerd huis!