Buiten in de winter

Het is hartstikke logisch dat we in de winter meer naar binnen trekken. Dat is ook heel natuurlijk. Maar buiten zijn, heeft veel voordelen voor onze gezondheid. In de zomer krijgen we door buiten te zijn veel meer vitamine D. Dat is in de winter veel minder. Maar met een frisse neus zit je altijd goed. Daarnaast zijn plantjes ook leuk om te onderhouden in de winter. In deze blog vertel ik je meer over ‘buiten zijn’ in de winter. Lees je mee?

Lekker in beweging

Dat je niet zoveel buiten bent in de winter als in de zomer is logisch, het weer is kouder en natter. Daarnaast wordt het ook eerder donker en dat zorgt ervoor dat we liever de warmte, droogte en het licht van thuis opzoeken. Maar beweging in de winter net zo belangrijk als in ieder ander seizoen. Het is misschien even koud als je in je hardloopkleding naar buiten stapt maar wanneer je aan het sporten bent, krijg je het snel genoeg warm. Niet zo van het rennen? Een wandeling met de familie en de hond is net zo lekker en ook goed voor de nodige beweging.

Groen binnen

Veel mensen houden van tuinieren maar in de winter hoef je vaak niet zo veel aan je tuintje te doen. Toch kan je het groen wel in huis halen. Met mooie plantenpotten voor binnen bijvoorbeeld. Bij Tuinmeubelland.nl hebben ze prachtige plantenpotten voor binnen en buiten. Kijk naar het soort plant dat past bij jouw levensstijl. Sommige planten hebben namelijk meer verzorging nodig dan anderen. En het is ook leuk om iets anders in huis te hebben in de winter, naast de kerstboom. Voor veel mensen zorgen planten en bloemen ook voor een geluksgevoel. Dat is zeker het proberen waard in een tijd waarin de beruchte ‘winterdip’ voor de deur staat. Kies er daarom snel voor bloempotten voor binnen bestellen.

Rode neus en warme chocomelk

Zoals ik eerder zei, is een frisse neus goed voor elk. Heb je in de tuin een loungeset? Nee? Dan moet je deze voor de winter aanschaffen. Dat klinkt een beetje raar maar een fijne loungeset zorgt voor een woonkamer gevoel in de tuin. Met een warme deken, eventueel een heater en een mok thee kan je uren ’s avonds in de winter buiten zitten. Dat is ook nog eens heel gezellig en sommige mensen zweren dat je er beter doorslaapt. Ben je toch even buiten geweest en heb je enkel de voordelen van het koude weer mogen ervaren.