Coolste actiesporten om te leren

Nu het weer lekkerder weer wordt en we meer naar buiten gaan is het een goed moment om een nieuwe sport te gaan leren. We moeten toch op de een of andere manier de pandemie kilo’s kwijtraken. Waarom niet voor een sport kiezen die ook voor wat adrenaline zorgt? In dit artikel bespreken we de coolste actiesporten om deze zomer te leren.

Duiken

Sommigen beschouwen duiken misschien niet als een extreme sport. Maar denk er eens over na, je bent 30+ meter onder water en het enige dat je in leven houdt, is die tank met zuurstof op je rug. Om nog maar te zwijgen van alle dieren die rondzwemmen… behoorlijk intens.

Wakeboarden

Wakeboarden en waterskiën zijn erg populaire watersporten, meestal op recreatief niveau. Maar sommigen tillen deze sporten naar een heel nieuw niveau, gooien mooie tricks erin en springen in het kielzog van de boot om trucs in de lucht te doen.

Skydiven

Waarschijnlijk een van de oudste van alle extreme sporten, is parachutespringen. De sport is meer dan 200 jaar geleden ontstaan. De sport is sindsdien geëvolueerd naar het springen uit vliegtuigen en het doen van verschillende trucs in de lucht voordat de parachute wordt ingezet. Hoewel het een veel beoefende sport is, brengt het nog steeds een aanzienlijk risico met zich mee en veroorzaakt het een adrenalinestoot die als verslavend wordt beschreven.

Skateboarden

Er zijn verschillende gradaties van skateboarden, maar hier komt het uiteindelijk op neer. Elke skateboarder werkt aan het verbeteren van zijn vaardigheden en voegt elke keer moeilijkere trucs toe. Crashen op de stoep is te verwachten, en weer opstaan om het opnieuw te proberen is onderdeel van het proces.

Motorrijden

Motorrijden is natuurlijk een manier van vervoer maar het kan ook een hele toffe sport zijn. Zeker als je gaat racen. Als je dit gaat doen heb je wel een goedkope motorverzekering nodig. Specifiek heb je een motoport verzekering nodig.

Freestyle Skiën/Snowboarden

Een vorm van snowboarden of skiën met tricks, sprongen en salto's op elk type materiaal, inclusief boxen, rails en zelfs bomen. Doelstelling: voer een truc uit die nog nooit eerder is gedaan.

Klimmen

Wat betekent dit? Het betekent dat je een rotsformatie beklimt zonder enige andere vorm van hulp of ondersteuning naast je klimharnas. Als je uitglijdt/valt, is het enige dat je ervan weerhoudt om naar de bodem te tuimelen, je veiligheidstouw en de clips die in de rots zijn verankerd; beter hopen dat ze veilig zijn!