Auto huren Rotterdam zonder gedoe!

Lang niet iedereen in Rotterdam heeft perse een eigen auto nodig. Als je in de stad woont en werkt kun je, in de meeste gevallen, prima met de fiets of het openbaar vervoer uit de voeten. Doe die auto dus gewoon weg. Die staat alleen maar stil en kost veel geld, ook als je er niet in rijdt. Wat denk je van de verzekeringen en de wegenbelasting? En dan heb ik het nog niet eens over de parkeervergunning. Dat geld kun je vast wel anders gebruiken. Heb je toch een keer een auto nodig? Dan kun je gebruik maken van een deel auto. Een auto huren Rotterdam is snel geregeld!

Hoe kun je een auto huren Rotterdam?

Je hoeft hiervoor alleen maar een app te downloaden en je aan te melden. Het enige vereiste om van auto huren Rotterdam gebruik te kunnen maken is dat je een geldig rijbewijs hebt. Je kunt met de app één van de ruim 200 auto's in Rotterdam reserveren. Deze auto's staan op vaste plekken en zijn dus gemakkelijk te vinden. Twijfel je over de locatie van een auto voor auto huren Rotterdam? Dan kun je in de app precies zien waar de dichtstbijzijnde auto staat. 

Ga je met het openbaar vervoer?

Wanneer je vanuit Rotterdam met de trein naar een andere stad reist maar geen zin hebt om in die andere stad het openbaar te moeten uitvogelen? Dan kun je in die andere stad, op het station, ook een deelauto reserveren. Je gaat dan met de deelauto naar je afspraak en kunt daar, zolang als je deze hebt gereserveerd, gebruik van maken. Ga je weer naar het station? Dan zet je de auto op de speciaal gereserveerde plek weer terug. Zo kan de volgende weer gebruik maken van de auto.

Hou je aan de afspraken

Zorg dus dat je op tijd weer terug bent. Het kan zomaar zijn dat iemand de auto na jou heeft gereserveerd. Hij of zij moet er wel op kunnen vertrouwen dat de auto er dan staat. Ook is het belangrijk om het niveau van de tank in de gaten te houden. Staat de meter onder een kwart vol? Dan ben je verplicht om te gaan tanken. Dit tanken hoef je niet zelf te betalen, deze kosten zitten al bij de prijs in. Je kunt gemakkelijk tanken als je gebruik maakt van de speciale tankpas die je in de boardcomputer kunt vinden. De boardcomputer vind je in het dashboardkastje.