De keuken als vakantieplek

We moeten tegenwoordig veel thuisblijven en het ziet ernaar uit dat die situatie zich nog wel even voortzet. Het idee van een vakantie in het voorjaar of zelfs de meimaand lijkt steeds minder waarschijnlijk te worden. Gelukkig zijn we nog steeds niet uitgekeken op ons huisje en is er een hoop meer te beleven.

Een opgeruimd huis, opgeruimd hoofd

Aangezien we veel van ons werk nu vanuit huis doen, is het handig om de boel opgeruimd te houden. En als je dan je kantoortje gedaan hebt, is het wel zo handig om de rest van het huis ook mee te pakken. We spenderen vaak veel tijd in de keuken en daar moet het al helemaal schoon zijn. Dat nodigt ook uit om te koken!

Pak de tassen maar in

En als je dan besluit een middag of avond de keuken in te duiken, moet er natuurlijk eerst het één en ander voorbereid worden. Tijd om naar de supermarkt of de lokale markt te gaan. Verwen jezelf en haal de lekkerste ingrediënten in huis. Zorg dat je van tevoren weet wat je nodig hebt, zo voorkom je een incompleet gerecht dat perfect had kunnen zijn.

Wat staat er op de vakantieplanning?

Dus wat ga jij op tafel toveren? Het internet staat vol met suggesties. Persoonlijk vind ik het altijd leuk om familiegerechten uit te proberen, kan ik net zo’n lekkere lasagne maken als mijn oma doet? Maar het is ook leuk om je te wagen aan iets totaal nieuws, misschien wel iets Aziatisch?

Ontspannen met familie

En eten, dat is natuurlijk een sociale aangelegenheid. Trommel je familieleden in huis op en ga gezellig rond de tafel zitten. We kunnen nu helaas geen anderen uitnodigen maar zo creëer je toch het gevoel van een speciale maaltijd met z’n allen. Net zoals op een vakantie.

Achteraf nagenieten

En van restjes worden we natuurlijk helemaal blij. Er is niets beters dan lekker koken en daar later nog een keer van kunnen genieten zonder dat het moeite kost. Even opwarmen of doorroeren is vaak al genoeg om je weer op een roze wolk te wanen. Restjes kun je makkelijk bewaren in vershoudbakjes voor de vriezer of voorraaddozen. Door dit in huis te halen, hoef je nooit meer iets weg te gooien en kan je het invriezen voor later. Dat is handig als je niet van plan bent om de restjes binnen één of twee dagen te nuttigen.