Een plek onder de zon

Een eigen huisje is voor veel mensen een droom. De meeste mensen gaan uit huis gedurende hun studententijd of vlak daarna. Het is dan in de ontwikkeling voor veel mensen de tijd om hun vleugels uit te slaan en te beginnen aan het volgende hoofdstuk in hun leven. Maar na die eerste zelfstandige verhuizing zullen er vaak nog velen volgen. Wellicht ben je nu op een punt in je leven waarop je een nieuw huis wilt betrekken, om wat voor reden dan ook.

Huren of kopen

Je staat dan meteen voor de vraag of je gaat voor het kopen van een huis of het huren van een woning. De meeste mensen beginnen met huren maar gaan later over op kopen. De beslissing hangt af van je financiële situatie maar ook van je reden om te verhuizen. Wil je een nieuw huis en heb je jouw oog op gezinsuitbreiding, dan is kopen de vaak gekozen keuze. Men ziet het als een investering in de toekomst.

Helemaal naar jouw smaak

En de keuzes stoppen daarna niet. Want je kunt een bestaand huis kopen maar je kan er ook één laten bouwen als je portemonnee dat toelaat. Dit is voor veel mensen de ideale droom. Het geeft je namelijk de mogelijkheid om alles in je huis aan te passen naar jouw wensen. Een inloopkast of grote garage, het is helemaal aan jou. En het hoeft niet ondenkbaar te zijn qua prijskaartje. De mogelijkheid tot een eigen huis bouwen, is waarschijnlijker dan je denkt.

Zo in elkaar gezet

Je kan namelijk kiezen voor modulaire huisvesting. Dit zijn tijdelijke of (semi)permanente woningen die vooraf in delen in een fabriek gemaakt worden. Het is in dit geval dus niet helemaal vrij in te vullen maar voor een groot deel wel. De woningdelen worden dan in elkaar gezet als puzzelstukjes (goed, niet precies als puzzelstukjes maar dat is een beetje het idee) en dan heb je in een snelle tijd een hele woning staan. Deze techniek wordt ook voor urgente bouw ingezet.

Duurzaamheid is belangrijk

Daarnaast is deze manier van bouwen ook heel duurzaam. En dat is een belangrijke reden om modulaire woningen te laten bouwen. Je nieuwe huis moet immers ook op een gezonde planeet staan en we hebben allemaal een verantwoordelijkheid wat dat betreft. Als iedereen bijdraagt, komen we een heel eind met z’n allen. Een verantwoorde manier van bouwen en wonen lijkt een kleine bijdrage maar het is, zeker voor één huishouden, heel groot.