Dit moet je weten over groene grootzakelijke energie

Om een steentje bij te dragen aan een duurzame samenleving stappen steeds meer bedrijven in Nederland over op groene grootzakelijke energie. Hoewel een groot deel van de ondernemers zelf iets wil betekenen voor een groene wereld is er ook een deel dat deze stap neemt, omdat ze verplicht zijn om iets te doen aan energiebesparende maatregelen. Volgens de Wet Milieubeheer moet namelijk ieder bedrijf in Nederland dat op jaarbasis meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter gas verbruikt iets doen aan energiebesparing. De overstap op groene stroom is hierbij een slimme keuze. In dit artikel lees je meer over groene grootzakelijke energie.

Je kunt je eigen grootzakelijke energie opwekken

Een van de grootste voordelen van groene grootzakelijke energie is dat je deze vorm van stroom helemaal zelf op kunt wekken. In het geval van grijze energie kan dat niet, waardoor groene zakelijke energie zeer interessant is voor een ieder die daar mee aan de slag wil gaan. Om je eigen groene stroom op te wekken heb je zakelijke zonnepanelen nodig. Met die panelen kun je zonnestralen namelijk omzetten in energie. Wat fijn is om te weten, is dat de zon een gratis bron is en dat zonnestralen dus ook geen geld kosten. Dat betekent dat je uiteindelijk niets hoeft te betalen voor de energie die je zelf opwekt! Natuurlijk moet je wel eerst een investering doen in zonnepanelen voordat je van de voordelen kunt profiteren. Onthoud hierbij dat je die investering er na enkele jaren uit hebt en je profiteert niet alleen van goedkope energie, maar ook nog eens van verantwoorde groene energie. 

Groene energie komt vaak uit Scandinavië

Je hoeft uiteraard niet direct zelf aan de slag te gaan met zakelijke zonnepanelen. Niet iedere ondernemer kan of wil zo’n investering doen. Wil je echter wel wát voor het milieu betekenen? Stap dan over op een groene zakelijke energieleverancier. In Nederland vind je meerdere energiebedrijven die groene stroom leveren. Hoewel er in ons land zeker de nodige ontwikkelingen worden getroffen om Nederland uiteindelijk energieneutraal te kunnen maken, is de productie nog niet zodanig hoog dat het kan voldoen aan de vraag. Er is namelijk ontzettend veel vraag naar groene energie, zowel door bedrijven als door particulieren. Het aanbod is echter niet voldoende. Daarom wordt het grootste deel van groene stroom voor Nederland vandaag de dag uit Scandinavië gehaald, waar een overschot van groene energie te vinden is. Ongeveer 90% van de groene energie die in Europa verbruikt wordt, wordt geproduceerd in waterkrachtcentrales in Scandinavië.

Betaal nooit te veel voor groene grootzakelijke energie 

Een van de redenen waarom nog niet iedere ondernemer in Nederland is overgestapt op groene zakelijke energie is omdat veel mensen denken dat groene stroom (nog steeds) veel duurder is dan grijze energie. Dat is – gelukkig –  allang niet meer het geval. Er wordt namelijk alsmaar meer groene stroom geproduceerd waardoor het aanbod groter wordt. Hierdoor kan de energieprijs van deze vorm van energie omlaag. Daarnaast kun je net als bij grijze energie gebruik maken van een zakelijke energievergelijker om de beste deal te vinden op het gebied van groene stroom. Op Minder.nl vind je zo’n tool waarmee je binnen enkele klikken op de muisknop weet welke energiedeals het best bij jouw verbruik passen. Het enige dat je hiervoor hoeft te weten, is je jaarlijkse energieverbruik en eventueel extra wensen zoals die keuze voor groene of grijze stroom. Onze tip? Begin na ieder energiecontract weer met het vergelijken van zakelijke energie. Op die manier scoor je altijd het meest voordelige contract en betaal je dus nooit te veel voor je grootzakelijke groene energie. Vergelijken loont namelijk altijd.