Leg je vloer met tapijttegel, ook in huis

Wanneer je denkt aan een vloer van tapijttegel, dan zul je vaak eerder denken aan een kantoorgebouw dan aan je eigen huis. Maar waarom eigenlijk? Ook in huis kan een vloer van tapijttegel juist heel mooi zijn. En natuurlijk ook ontzettend handig. Je kunt bijvoorbeeld een tapijttegels restpartij aanschaffen en hier een complete vloer mee leggen, maar je kunt juist doordat je wat kleinere hoeveelheden koopt iets creatiefs doen met je vloer. Je kunt dan met verschillende kleuren tapijttegel een mooi patroon leggen. Wat vooral heel handig is aan tapijttegels is dat je niet perse vast zit aan een bepaald ontwerp. Je kunt eindeloos variëren door tapijttegels te vervangen.

Maak het met tapijttegel zo kleurig als je zelf maar wilt

Je kunt met tapijttegels alle kanten op. Sterker nog, ook als je vloer al ligt en je wilt het toch anders, een accentje hier en daar of een geometrisch patroon, dan koop je er gewoon nog een paar tapijttegels bij in een andere kleur.  Je legt de tegels altijd los op de vloer. Je kunt wel iets van tape gebruiken om te voorkomen dat ze gaan schuiven, maar je hoeft een tapijttegel niet aan de vloer te plakken met tapijtlijm. Hierdoor is en blijft het gemakkelijk om een tegel te vervangen.

Ideaal voor een gezin met kinderen en/of hhuisdieren

Heb je een gezin met kleine kinderen en/of huisdieren? Dan is de meest logische keuze om te gaan voor een gladde vloer. Deze vloer kan wel tegen een stootje en is gemakkelijk schoon te maken. Tapijt wordt dan niet gezien als heel praktisch. Maar wat nu als je kiest voor tapijttegels? Dan heb je dezelfde voordelen als bij een gladde vloer en nog een extra: geen koude voeten! Gebeurt er een ongelukje, gaat er een beker drinken om of heeft de kat gras gegeten en moet 'ie dat kwijt, dan kun je heel gemakkelijk de tegel die vies is geworden even onder de kraan houden om deze schoon te maken.

Ook ideaal voor je werkkamer

Werk je tegenwoordig vooral thuis en gaat dat niet veranderen? Dan is het wel slim om tapijt op je werkkamer te leggen. Dat tapijt zorgt ervoor dat de kamer beter geïsoleerd is en dat deze warmer aanvoelt. Om nu direct een heel tapijt te leggen is misschien een beetje too much. Maar je kunt, zeker in je werkkamer, prima uit de voeten met tapijttegels. Hiervoor hoeft ook geen vakman te komen. Dit regel je, met de juiste gereedschappen, gemakkelijk zelf.