Zo krijg je de lekkerste poké bowl op tafel

    Misschien heb je er weleens van gehoord of misschien hoor je het nu voor het eerst; de Poke bowl is razend populair. Oorspronkelijk komt het gerecht uit Hawaï. Het gerecht bestaat uit rauwe vis en verse groenten die je in kleine plakjes of stukjes snijdt en vervolgens als gerecht serveert. De basis voor het gerecht is rijst, je hebt hier verschillende soorten rijst voor zoals sushirijst, maar je kunt ook kiezen voor speciale Poké bowl rijst. Zilvervliesrijst of quinoa kunnen ook. Het hangt er helemaal vanaf welke smaak jou het meest aanspreekt. Daarnaast is rauwe vis ook onderdeel van het gerecht. Denk hierbij aan tonijn, zalm of inktvis. Vlees of tofu behoren ook tot de mogelijkheden, dus het is geen probleem als je geen vis lust of liever vega(n) eet. Ook hoort er bij het gerecht een dressing of marinade. Belangrijk is dat de dressing of marinade een beetje zout is. Sojasaus of sesamzaad is geschikt, maar ook andere oosterse sauzen zijn een optie. Last but not least is de topping. Vooral groenten en fruit zijn goed om hiervoor te gebruiken. Populair is bijvoorbeeld avocado of taugé, wat je goed door het gerecht kunt mengen.

    De stappen om het zelf te maken

    Nu je weet welke ingrediënten er in een poké bowl zitten, kun je proberen om dit gerecht zelf te maken. Je kunt natuurlijk ook een kant-en-klare kopen, maar het is een aanrader om het ook eens zelf te proberen. Je hebt geen ingewikkelde ingrediënten nodig en je kunt, als je wil, toch snel klaar zijn. Het leuke van het gerecht is dat je eindeloos kunt variëren met ingrediënten, waardoor je iedere keer weer jezelf kunt verrassen met een uiterst smaakvolle maaltijd. Dus ga vooral aan de slag en probeer zelf iets te creëren, op basis van de bovengenoemde ingrediënten kun je van alles maken!

    Een aantal voorbeelden 

    Mocht het nu niet lukken om zelf een gerecht te verzinnen of te maken, zijn hier enkele voorbeelden te vinden, zodat je een heerlijke poké bowl kunt maken. Denk hierbij aan de klassieker zoals de spicy tuna bowl. Dit is een variant met tonijn, waarbij de vis lekker gemarineerd wordt. Wat dit gerecht heerlijk maakt is de avocado-limoensaus. Denk daarbij aan de wortels, bosuitjes en mango en je hebt een heerlijk gerecht waar je van kunt smullen. Als je geen zin hebt in vis, kun je kiezen voor de crispy chicken bowl. Hier zitten wat traditionele ingrediënten in zoals rode kool en komkommer. Serveer daarbij een lekkere kipschnitzel en je bent klaar. Met de poké bowl kun je ook een heel buffet maken, dus smullen maar!