Een krachtige e-commerce oplossing

E-commerce staat voor elektronische handel. In toenemende mate gaan bedrijven over op het handelen via digitale kanalen. Heeft u een eigen e-commerce platform en bent u op zoek naar manieren om uw platform krachtiger te maken? Dit kan Magento 2 voor u realiseren. Dit artikel biedt meer inzicht in Magento 2 en de functionaliteiten ervan. Ook wordt het voordeel van Progressive Web Apps uitgelicht. Lees verder en kom erachter hoe u de winkelervaring van gebruikers van uw e-commerce platform kan verbeteren. 

Magento 2

Bent u al bekend met Adobe Magento 2? Dit is een breed e-commerce platform in Nederland dat zich focust op het verbeteren van de gebruikerservaring en personalisatie. Velen webshop eigenaren sluiten zich aan bij dit platform. Magento 2 biedt namelijk de mogelijkheid om het management- en winkelsysteem op een effectieve en toegankelijke manier in te richten. Heeft u een e-commerce platform met veel dataverkeer? Biedt u een grote hoeveelheid product collecties aan of heeft u te maken met gecompliceerde bedrijfsstructuren? In dat geval kan Magento 2 veel voor u en uw platform betekenen.

Alle functionaliteiten op een rij 

Dat Magento 2 een toegevoegde waarde kan bieden voor uw onderneming is nu duidelijk. Alleen wat voor functionaliteiten biedt dit e-commerce platform dan precies? Magento 2 biedt aangesloten webshop eigenaren en ontwikkelaars diverse functionaliteiten in de backend aan. Dit is het deel van een programma dat voor online gebruikers niet zichtbaar is. Hierbij kunt u denken aan een zeer gebruiksvriendelijke page builder waar u drag-and-drop tools bij kunt gebruiken. Ook kunnen webshop eigenaren profiteren van MSI, wat staat voor multi-source inventory. Hierdoor kunt u eenvoudig voorraden bijhouden die opgeslagen staan op diverse fysieke locaties.  

Progressive Web Apps

Naast alle functionaliteiten die hierboven aan bod zijn gekomen, is er nog een die wat extra aandacht verdient. Het gaat om Progressive Web Apps ofwel PWA. Wat is dit precies? Een PWA maakt het mogelijk om gebruikers van uw e-commerce platform een uniekere en snellere beleving te bieden. Dit komt doordat online bezoekers het gevoel hebben dat ze gebruik maken van een mobiele app. Echter, in werkelijkheid bevinden ze zich in een reguliere webwinkel. Het gebruik van apps groeit exponentieel. Hieruit kan geconcludeerd worden dat klanten apps als positief ervaren. Om die reden is PWA een ideale oplossing voor uw e-commerce platform. U biedt immers een normale webshop aan, maar voor gebruikers lijkt het op een mobiele app. Dit bevordert de winkelervaring van klanten, wat uiteindelijk kan resulteren in een hoger conversiepercentage.