Vlaggen met bijbehorende vlaggenmasten

Al eeuwenlang maken we gebruik van vlaggen. We hangen de vlag uit op belangrijke dagen. Of we hangen de vlag op van het gebied of land waar we wonen. Vlagen geven vaak signalen af of ze worden gebruikt als representatief symbool. In Nederland zien we over het algemeen alleen vlaggen die staan voor het gebied waar we in wonen. Of de Nederlandse vlag of een regionale vlag. Zoals de Friese vlag, de Friesen zijn namelijk trots op Friesland en hun eigen taal. Deze vlag is daarom ook vaak gehesen in verschillende achtertuinen in Friesland. De vlag kenmerkt zich met diagonalen blauwe en witte strepen met rode harten. In Nederland zijn er geen wettelijke regels over het hijsen van de vlag. Op alle dagen van het jaar mag de vlag worden uitgehangen. In praktijk wordt de Nederlandse vlag vaak een paar keer per jaar gehesen. Bijvoorbeeld tijdens de Dodenherdenking, Bevrijdingsdag of Koningsdag. 

De verschillende vlaggen 

Maar waar zijn deze vlaggen te halen? Deze vlaggen zijn onder andere te halen bij Vlaggenunie. Hier zijn verschillende soorten vlaggen te koop. Er zijn landen vlaggen, provincie vlaggen, gemeente vlaggen, thema vlaggen en er kunnen zelfs vlaggen bedrukt worden. De vlaggen kunnen niet alleen thuis worden gebruikt, maar ook bijvoorbeeld bij het sportwedstrijden. Er kan de met de nationale vlag worden gezwaaid als er landgenoten spelen. Op de website kunnen de verschillende vlaggen direct worden besteld met de gewenste afmetingen.

Ophangen van de vlag 

Maar waaraan worden deze vlaggen worden gehesen? Er zijn verschillende vlaggenmasten waar de vlag aan bevestigd kan worden. Deze vlaggenmasten zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. Waarbij de plaats van de vlaggenmast vooral de lengte van de vlaggenmast bepaald. Vlaggenmasten voor uw woning mogen namelijk minder lang zijn dan vlaggenmasten voor uw bedrijfspand. Bij een woning wordt voor de lengte van de vlaggenmast vaak geadviseerd om de nok van de woning te nemen en hier een halve meter tot een meter vanaf te halen. Waarbij er vaak een minimum van zes meter aangehouden. Uiteraard is het altijd mogelijk om een kleinere of grotere vlaggenmast te nemen. Voor bijvoorbeeld flats, appartementencomplexen en vakantiewoningen geld de geadviseerde norm niet op. Voor bedrijfspanden wordt ook vaak een hogere vlaggenmast geadviseerd. Om zo de zichtbaarheid van uw bedrijfsvlag te vergroten. Vlaggenmasten kunnen geplaatst worden met een grondbuis, een nastelbaar kantelanker of een meurbeugel. De manier van plaatsen is vooral uw eigen voorkeur, ze zijn namelijk bijna altijd allemaal mogelijk. Daarnaast is het belangrijk om de juiste verhouding tussen vlaggenmast en vlag te kiezen, dit is namelijk erg bepalend voor de uitstraling van uw mast. Zorg daarom voor een niet te grote vlag bij een kleine mast en andersom. De geadviseerde afmetingen vlaggen bij de vlaggenmast lengtes zijn weergegeven op de site.