Een op en top bouwbedrijf

Het hebben van een eigen bedrijf neemt vaak een groot deel van je leven op. Dit komt omdat een eigen bedrijf vaak ontstaat vanuit een passie. Daar wil je natuurlijk heel de dag wel mee bezig zijn. Maar het kan ook stressvol zijn en een hoop van je vragen. In deze blog geef ik je wat tips voor jouw bouwbedrijf. In 2021 bouwen we weer verder, aan de wereld en aan onszelf. Lees je mee?

Eén been in het nu, eentje in de toekomst

Je moet niet in de toekomst leven maar je moet het ook niet vergeten. Door een plan te hebben voor de toekomst kan je gericht werken aan de groei van je bedrijf. Op die manier ben je er ook op tijd bij als dingen niet volgens plan gaan en dan kan je koers bijzetten. Zo blijft de toekomst van je bedrijf niet in het luchtledige hangen en neem je verantwoordelijkheid voor het beetje controle dat je hebt als het om de toekomst gaat.

Leren en investeren

Het liefst hebben we allemaal meteen een groot goedlopend bedrijf met topmateriaal. Maar dat moeten we toch echt eerst zelf opbouwen. Een tip die ik voor je heb: wees niet bang te investeren. Goed werkmateriaal en werktuig is enorm belangrijk. Niet alleen om sommige taken überhaupt uit te kunnen voeren maar ook omdat je toch soms gevaarlijk werk uitvoert en je dan wel met betrouwbaar materiaal wil werken. Zo zul je ook zo nu en dan materiaal of rijwerk onderdelen moeten vervangen. Kijk hier voor vematrack onderdelen. Dan loopt alles straks weer op rolletjes.

Alles spik en span

Ook hygiëne is belangrijk, zeker gezien de tijd waarin we leven. Tijd dus om het hoofdgebouw en het materiaal te voorzien van een grote schoonmaakbeurt. Dit kan je zelf doen samen met collega’s of door een ander bedrijf laten doen. Het is maar net wat jij wilt, waar je tijd voor hebt en hoe je budget eruitziet.

Kritisch bekeken

Kijk ook kritisch naar materiaal dat weg kan. zeker oud materiaal wat al lang niet meer gebruikt is, mag misschien weleens de deur uit. Kijk daarnaast ook kritisch naar het gedrag en de werkethiek van medewerkers. Zo houd je iedereen, inclusief jezelf, altijd op scherp en blijft de werkvloer een plek vol motivatie en hardwerkende mensen die samen mooie dingen bouwen. Dat is toch uiteindelijk wat je voor je bedrijf wilt. En zo is het ook meteen een fijne plek voor anderen om te werken.