EPDM dakbedekking plaatsen

Zowel voor bestaande daken, gerenoveerde daken, nieuwe daken of een aanbouw is EPDM dakbedekking geschikt. EPDM dakbedekking is van hoogwaardige kwaliteit gemaakt en ook nog eens gemakkelijk om aan te leggen. Wil je meer weten over EPDM dakbedekking en de aanleg hiervan? Lees dan vooral verder want in deze blog vind je alles over EPDM dakbedekking.

Waarom EPDM dakbedekking?

De afkorting EPDM staat voor de grondstoffen ethyleen, propyleen, dieen en monomeer die afkomen van aardolie en waarvan EPDM dakbedekking onder andere is gemaakt. De andere stoffen zoals zwavel en roet worden bij deze stoffen aangevuld om het tot een goed functionerende dakbedekking te maken. EPDM dakbedekking wordt erg vaak gebruikt voor het bedekken van platte daken en daken die een lichte helling hebben. Het is voor alle daken geschikt, zowel nieuw als oud. Het kan dus ook gebruikt worden als vervanging van oude dakbedekking. Vaak wordt EPDM op maat gemaakt en dan als één grote waterdichte rubberfolie geleverd. Dit zorgt ervoor dat er geen naden te vinden zijn in de dakbedekking en dat is voordelig omdat de naden vaak de punten zijn waar de dakbedekking losraakt of beschadigt. De EPDM dakbedekking is bovendien erg flexibel wat ervoor zorgt dat flinke weersomstandigheden geen probleem zijn. Bewegingen worden namelijk gemakkelijk opgevangen door deze dakbedekking. Van EPDM is bekend dat het ongeveer een levensuur van vijftig jaar of meer kan hebben, omdat het buiten dat het tegen een stootje kan ook UV-bestendig is. De zon kan dus jarenlang pal op het dak schijnen, maar je zult hier geen negatieve resultaten van ondervinden.

EPDM kit voor aanleg van EPDM dakbedekking

Wanneer je zelf de dakbedekking gaat leggen is het wel belangrijk dat je de goede materialen hiervoor gebruikt. Zo is het een must om EPDM kit te gebruiken. Deze kit is speciaal gemaakt met het doel om EPDM dakbedekking zo goed en gemakkelijk mogelijk te leggen. De kit is gemaakt op basis van polymeer wat als gevolg heeft dat het goed flexibel blijft net zoals de EPDM dakbedekking. De kit kan twee stukken rubber aan elkaar vast maken, maar ook gebruikt worden om een daktrim vast te maken of een hemelwater afvoer goed water dicht af te kitten. Naar schatting heb je ongeveer 250 milliliter nodig per vierkante meter dak. Ook wordt het geadviseerd om dit steeds in stukken van ongeveer één meter te doen en om een droogtijd van 5 á 7 minuten aan te houden.