Inspiratie voor jouw volgende reis: Oman en Schotland

Hou jij van reizen, maar ben je liever niet te lang van huis? Dan is een rondreis door Oman voor jou een geweldige optie! Tijdens een rondreis Oman maak jij kennis met een geheel andere wereld. Het sultanaat kent eeuwenoude forten, oneindig mooie landschappen vol met zand, schitterende valleien met oases en wadi’s. Aan de kustroute vind je vele witte zandstranden. Daarnaast kent Oman diverse schilderachtige vissersdorpjes en oude steden met exotische souks die zeker een bezoekje waard zijn.

Ontdek het gezicht van Oman

Alhoewel veel mensen bij Oman denken aan een groot niemandsland, kent het sultanaat vele mooie plekjes! Bij de witte zandstranden kun je lekker duiken en zwemmen tussen de grote koraalriffen in het turquoise ogende water. Eén van de bekendste eilanden is Masirah. Staat je bezoek aan het eiland gepland tussen april en december? Misschien zie je dan wel baby schildpadjes uit hun ei kruipen! Op en rondom Masirah leven namelijk 4 verschillende soorten zeeschildpadden. Het eiland trekt dan ook veel liefhebbers van snorkelen, duiken en surfen aan.

Het klimaat in Oman

Oman heeft een warm woestijnklimaat en behoort tot de zonnigste en droogste landen ter wereld! Kenmerkend voor het sultanaat zijn de hoge temperaturen en weinig neerslag. Het midden van Oman is het droogste gedeelte. In dit deel van het land ligt Wahiba Sands: een grotendeels leeg en verlaten woestijngebied zonder bebouwing of dorpen. Het gebied staat bekend om schitterende rode en gele kleurschakeringen en hoge zandduinen. Het Hadjargebergte is een schitterende bergketen in het noordoosten en kent de hoogste vochtigheidsgraad van Oman. Een erg mooie plek voor liefhebbers van de natuur, want de vegetatie is hier erg groen. In de uitlopers van het gebergte bevinden zich de bekende woestijn oases Wadi Bani Khalid en Wadi Shab. Beide zeker een bezoekje waard.

Ontdek het mooie Schotland

Wil jij een prachtige rondreis door Schotland maken? Schotland bestaat onder andere uit meerdere prachtige valleien, eeuwenoude kastelen en vier eilandengroepen. Het land zal je zeker niet teleurstellen. Hoe kun je je rondreis Schotland het beste beginnen? Begin bijvoorbeeld in het mooie, historische Edinburgh bekend vanwege onder andere Harry Potter en Sherlock Holmes. Van plan om niet met het vliegtuig, maar met de auto naar Schotland af te reizen? Vertrek dan ‘s avonds met de boot vanuit IJmuiden en ontwaak ‘s ochtends in het Engelse Newcastle. Vervolgens start je vanuit hier je rondreis. Schotland staat bekend om het regenachtige klimaat. Dat klopt maar voor een deel, want er zijn ook streken in Schotland waar de hoeveelheden neerslag overeenkomen met die in Nederland. Je boekt je reis dan het beste medio mei/juni.