Koffie kopen kan gewoon online

Waar zouden we zijn zonder ons dagelijkse bakkie koffie? Als ik voor mezelf spreek: in bed. Mijn dag begint pas echt als de bonenmaler mijn eerste kopje koffie heeft geproduceerd. Van de heerlijke geur alleen al wordt mijn saaie ochtend een geweldige ochtend. En ik ben niet de enige die er zo over denkt. Veel mensen starten hun (werk)dag met een of meerdere kopjes koffie. Dat kan gaan om espresso, cappuccino, een latte of een gewoon bakkie pleur. Maar koffie kopen kan nog best een uitdaging zijn. Er zijn zoveel merken om uit te kiezen, welke optie past het best bij jou?

De juiste koffie kopen voor jouw apparaat

Daar begint het natuurlijk mee. Heb je, net als ik, een koffiemachine met bonenmaler? Dan zul je koffiebonen moeten bestellen. Zet je koffie in een koffiezetapparaat? Dan heb je gemalen koffie nodig (of je moet het zelf willen malen, dat kan natuurlijk ook). Er zijn zelfs mensen die fan zijn van koffiepadmachines en de bijbehorende "koffie". Dat zijn vast mensen die nog nooit een écht lekker kopje koffie hebben gedronken 😉

Koffie kopen is natuurlijk geen rocket science. Het is alleen zo dat er zoveel verschillende varianten zijn dat je overweldigd kunt raken. De tip van de dag is: kies in eerste instantie voor een proefpakket. Of het nu gaat om gemalen koffie of om koffiebonen, zo kun je goed bepalen welke koffie bij jou past.

We drinken thuis steeds meer koffie

En die trend is al sinds half maart aan de gang. Dat heeft natuurlijk te maken met de uitbraak van COVID-19. Hierdoor werken veel meer mensen thuis. De koffie die ze normaal op het werk drinken, drinken ze nu thuis. De verkoop van goede koffiemachines heeft sinds die tijd dan ook een hoge vlucht genomen. We willen alleen goede, lekkere koffie en dan zul je toch een goed apparaat voor moeten hebben. En bij een goed apparaat moet je goede koffie kopen, dat spreekt voor zich.

Laat je koffie thuisbezorgen, dat scheelt veel gedoe

Nu wordt het sowieso nog steeds aangeraden om zoveel mogelijk thuis te blijven en afstand van elkaar te houden. Je kunt daarom al je boodschappen thuis laten bezorgen. Waarom zou je daar dan niet voor kiezen als je koffie gaat kopen? Hou je voorraad in de gaten en bestel op tijd. Je kunt zo af en toe nog eens een andere smaak of een ander merk proberen. Smaken veranderen in de loop van de tijd, jouw smaak ook.