Meubelboulevards

De paasdagen zitten er weer op en het zou prachtig weer voor de meubelboulevards geweest zijn. Kou, sneeuw en wind, ideaal weer om eens lekker meubels te gaan kijken en kopen. Door de pandemie was het ook deze Pasen anders dan anders. De meubelboulevards bleven leger dan normaal en er kon alleen op afspraak geshopt worden. Veel mensen hebben eerst online gekeken en zich georiënteerd. Een aantal daarvan zijn toch naar de meubelzaak gegaan om het allemaal in het echt te zien. Het voordeel van shoppen op afspraak is dat je heerlijk rustig kunt kijken of de landelijke meubels die je zoekt er bij staan. Een industriële bank kopen behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. De industriële stijl is de trend van dit moment en naast je bank zijn er ook lampen en andere accessoires in die stijl te verkrijgen. Ook in deze tijd is het online shoppen naar je favoriete meubels en vervolgens in de winkel te gaan kijken en proberen zeker een aanrader.

Online shoppen

Online shoppen wordt niet alleen op het gebied van meubels veel gedaan in deze tijd. De trend verplaatst zich steeds meer naar het online winkelen in plaats van zelf op pad te gaan naar je favoriete winkels. De winkelstraten in de grote steden laten de laatste jaren een steeds stiller beeld zien. Grote winkelketens verdwijnen en de vrijgekomen panden blijven steeds vaker leeg staan. Ook in de dorpen verdwijnen steeds meer fysieke winkels. Kleine ondernemers stoppen omdat ze met pensioen gaan en geen opvolger hebben. Het gebrek aan opvolgers laat zien hoe weinig toekomst jonge ondernemers zien in de detailhandel. Het is een stuk moeilijker geworden om geld te verdienen met een winkel. De opkomst van online winkelen heeft ervoor gezorgd dat het makkelijker voor de klant is om te vergelijken. Dat heeft de prijzen gedrukt. Daarbij komt dat webshops een deel van de omzet wegkapen. De tijd dat hele gezinnen, of moeder en dochter gezellig gingen winkelen lijkt lang geleden. Dit jaar heeft de verschuiving naar online winkelen hard doorgezet.

De toekomst van het online winkelen

De verwachting is dat het percentage online shoppers verder toe zal gaan nemen de komende jaren. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat alle fysiek winkels verdwijnen. Er zal altijd behoefte blijven aan fysieke winkels waar je gewoon gezellig naartoe kan gaan. Zeker na de pandemie zal het ongetwijfeld weer drukker worden in de winkelcentra. De winkeliers zullen op een slimme manier in moeten spelen op het gewijzigde koopgedrag en als dat lukt is er zeker toekomst voor de fysieke winkels.