Online geld lenen

Het leven is duur, dat weten we allemaal. En soms moet je een investering doen die je eigenlijk niet uit eigen zak kan betalen. Dan kan je gaan sparen, maar misschien heeft dat in jouw situatie helemaal geen zin voor deze investering. Dan kan je op zoek gaan naar een sponsor, of je kan een lening aanvragen en zo het geld lenen voor jouw aankoop. En in onze moderne samenleving, waar het leven zich voor een groot deel online afspeelt, is het natuurlijk ook mogelijk om online geld te lenen. Maar hoe werkt dat precies?

Offerte aanvragen

Online kun je in een paar minuten een offerte aanvragen. Sneller dan ooit. Vervolgens krijg je de mogelijkheden te zien bij verschillende aanbieders. Daarmee kun je zelf vergelijken wat voor jou een goede optie zou zijn en een beslissing nemen. Het voordeel daarvan is dus dat je zelf kan kiezen tussen verschillende aanbieders en zo de meest gunstige lening kunt afsluiten. Maar het feit dat je het allemaal zelf doet is ook een nadeel, je krijgt er geen financieel adviseur bij. Als het voor jou niet verstandig is om geld te lenen, is er niemand die dat even tegen je kan zeggen. Het is dus ook een groter risico dat je neemt. 

Soort lening kiezen

Hierna moet je kiezen of je een persoonlijke lening of een doorlopend krediet wil nemen.  Een persoonlijke lening heeft de laagste rente, en die rente blijft de hele looptijd van de lening hetzelfde, en is daarmee veiliger. Bij doorlopend krediet is er sprake van een variabele rente en een variabele looptijd. Die kan dus lager, maar ook hoger worden en dat kan je nooit van tevoren weten. 

Lening afsluiten

Als je een keuze hebt gemaakt, sluit je zelf online de lening af. Omdat hier geen extra partijen bij betrokken hoeven te worden, scheelt dit in kosten. Dan maak ga je naar jouw account voor het geld lenen online, en daar upload je alle benodigde gegevens. Dan is het alleen nog wachten op een akkoord van de bank voordat je je geld krijgt. In jouw account kun je vervolgens precies zien welk bedrag er nog open staat en wat de maandtermijnen zijn. 

Als je denkt dat dit wat voor jou is, is het aan te raden om zelf even een kijkje te nemen op het internet. Geld lenen moet altijd een weloverwogen beslissing zijn. Ook al kan je dit helemaal zelfstandig doen, het is sowieso verstandig om iemand in je omgeving die er wellicht verstand van heeft even te vragen om advies.