Hoe gooi jij alles weg bij het thuis verbouwen of klussen?

Zeker nu we met z’n allen meer thuis zijn dan ooit tevoren, willen we graag dat ons huis en interieur er goed uitziet. We vinden het belangrijk dat alles staat en ligt zoals het zou moeten, aangezien we momenteel aardig wat uren binnenshuis besteden. Door deze trend zijn er ook steeds meer bewoners die in hun eigen huis aan het klussen zijn. Een nieuwe schuur of huisje in de tuin, misschien een nieuwe tussenwand in die grote kamer plaatsen of de hele badkamer een upgrade geven. Er zijn ontzettend veel manieren waarop we in ons eigen huis aan de slag kunnen gaan, maar iedereen zal uiteindelijk met hetzelfde probleem komen te zitten: puin en afval. Verbouwen en klussen maakt namelijk nou eenmaal dat we per huishouden een flinke hoeveelheid sloop- of klusmaterialen overhouden en dat moet natuurlijk weggegooid worden. Hierdoor kan het handig zijn om bij jou thuis ervoor te zorgen dat je een afvalcontainer hebt staan!  

 

Soorten en maten afval

Er is uiteraard niet één soort afval, maar dat maakt niet dat er ook maar één soort afvalcontainer is. Zoals wij net met ons dagelijks afval plastic, glas en karton scheiden, kan dit natuurlijk ook gedaan worden met het grovere afval. Echter, als je kiest om een afvalcontainer te huren, is dit helemaal niet nodig! In een afvalcontainer kan je namelijk al je bouwafval, grofvuil, tuin afval en dak afval weggooien. Dus of jij nou jouw hele gras laag uit de tuin hebt verwijderd of juist alle stenen uit de grond hebt gehaald, maakt niets uit. Alles kan in één en dezelfde afvalcontainer. Deze containers zijn er uiteraard in verschillende formaten. De standaard inhoudelijke hoeveelheden hiervoor zijn drie, zes of tien kubieke meter. Dus ook met hele kleine klusjes, zoals het weghalen van een wandje in huis, kan je er al voor kiezen om op een simpele manier een afvalcontainer te regelen!

 

Tevens voor de particulier

Veel mensen denken dat wanneer je een afvalcontainer wil huren, je hiervoor meteen je eigen bedrijf of zelfs bouwbedrijf moet hebben. Dit is echter helemaal niet het geval. Ook als particulier kan je een afvalcontainer huren. Vaak betaal je als particulier ook nog eens dezelfde prijzen als de bedrijven. Het huren van jouw eigen afvalcontainer hoeft dus helemaal niet zo duur te zijn, terwijl het toch voor heel veel gemakken kan voorzien tijdens het klussen. Je zal geen last meer hebben van puin door het hele huis of voor de deur, want alles kan namelijk makkelijk en snel in de afvalcontainer gegooid worden!