Sparen voor je kind, zo doe je dat

Ben je een ouder? Dan weet je waarschijnlijk hoe het voelt om je kind alles te willen geven wat ze nodig hebben. Je denkt vast aan later, wanneer ze volwassen zijn en het is fijn als je ze kan ondersteunen bij het betalen van hun studie, rijbewijs of eigen huis. En dus ben je van plan om geld opzij te zetten, maar hoe kan je dat het beste doen?

Bepaal een doel

Bepaal eerst waar je voor wilt gaan sparen. Waarbij wil je je kind ondersteunen en waarbij niet? Zo zijn er ouders die graag de studie betalen voor hun kind. Andere ouders vinden het juist een goede leerschool als hun kinderen gaan werken om hun studie te betalen, maar betalen wel het volledige rijbewijs van hun kind. En dan zijn er ouders die gewoon in het algemeen een spaarpot willen maken voor hun kind, zodat hun kind zelf kan bepalen waar hij of zij het aan uitgeeft. Er is hierbij geen goed of fout, iedereen bepaalt zelf wat hij wil. Als je een doel hebt bepaald, is het makkelijker om daar naartoe te sparen.

Verschillende manieren

Je kan een vast bedrag per maand sparen, je kan de kinderbijslag sparen of je kan een gedeelte beleggen. Bij alles geldt: hoe eerder je begint, hoe beter. Daarentegen ben je nooit te laat om ermee te beginnen, want elk bedrag is mooi meegenomen. Het is het meest verstandig als je een combinatie maakt van sparen en beleggen. Zo heb je na verloop van tijd een gegarandeerd minimumbedrag én maak je daarnaast kans op extra winst.

Handelen in cryptovaluta

Heb je werkelijk geen idee hoe je moet beginnen met beleggen, dan kan je bij de bank vragen of zij voor jou kunnen beleggen. Maar dan gaat wel een gedeelte van de winst naar hen. Je kan ook heel makkelijk starten met het inkopen van cryptovaluta. Gezien er steeds meer bedrijven komen die bepaalde cryptovaluta accepteren als betaalmiddel, is de verwachting dat dit steeds meer gaat gebeuren in de toekomst. Omdat de koersen momenteel erg laag staan, is het handig om nu vast in te gaan kopen. Als voorbeeld, koop Dogecoin bij Bitvavo. Deze koers staat nu heel erg laag en is dus perfect om mee te starten. Natuurlijk kan je op deze site ook Ethereum, Ripple of Bitcoin kopen. Oefen eerst met een klein bedrag. Het is meteen een goede manier voor je kind om met geld om te leren gaan, als hij of zij wat ouder is. Je kind kan dan verder gaan waar jij gebleven bent.