Wat te doen bij letselschade

    Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje, zeker als we het hebben over bijvoorbeeld ongelukken in het verkeer. Iedereen die wel eens te maken heeft gehad met een verkeersongeluk, weet hoe ontzettend vervelend dit kan zijn. Zeker als het ongeluk dat veroorzaakt is niet jouw schuld is. Als een derde aansprakelijk is voor het veroorzaken voor een ongeluk en jij houdt daar in het meest ongelukkige geval letselschade (zowel lichamelijk als ook psychisch) aan over, dan kun je de derde partij aansprakelijk stellen voor een schadevergoeding. Om dit te realiseren zijn er verschillende stappen die je dient te ondernemen.

    Verzamel zoveel mogelijk bewijsmateriaal

    De eerste stap voor dit proces is om zoveel mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen. Zorg dat je op de plaats van het ongeval dit bewijsmateriaal verzamelt, mits je daartoe in staat bent. Maak foto's van het ongeval, verzamel de namen van getuigen, vul een schadeformulier in en laat een politierapport opmaken bij een aanrijding. Met voldoende bewijsmateriaal sta je sterker in je letselschadezaak om een vergoeding te kunnen claimen.

    Bezoek een arts

    Zo snel mogelijk na het ongeval is het belangrijk dat je op bezoek gaat bij een arts. Dit is niet alleen belangrijk voor je eigen gezondheid, maar ook voor een medisch dossier. Als uw arts een medisch dossier kan opstellen waarin een causaal verband wordt gelegd tussen de letselschade en het ongeval, dan kan de tegenpartij daar weinig tegen in gaan. Zo sta je nog sterker in je recht.

    Schakel rechtshulp in

    Als er sprake is van volledige aansprakelijkheid op de derde partij, dan kun je rechtshulp inschakelen. De kosten voor rechtshulp worden in dit geval dan ook in rekening gebracht bij de tegenpartij. Als je op zoek bent naar rechtshulp, dan kun je dat het beste in de omgeving van het ongeval doen. Als het ongeval bijvoorbeeld plaats heeft gevonden in Den Bosch, dan kun je de hulp inschakelen van een letselschade advocaat Den Bosch. Een goede letselschade advocaat zal alles op alles zetten om voor jou de beste schadevergoeding te claimen bij de tegenpartij.

    Verzamel alle gemaakte kosten

    Om alle gemaakte kosten van de schade vergoedt te krijgen, dien je alle gemaakte kosten te verzamelen om deze te kunnen claimen. Het beste is om dit alles zo nauwkeurig mogelijk bij te houden, zodat je zeker weet dat je alles vergoedt zult krijgen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een apart schriftje gebruiken waarin je alle schadeposten overzichtelijk en op een plek kunt verzamelen. Denk hierbij aan alle gemaakte kosten, dus ook parkeerkosten bij het ziekenhuis bijvoorbeeld. Maar ook inkomsten die je door de letselschade misgelopen hebt omdat je niet in staat bent om te werken na het ongeluk.