Word vandaag nog een plantenouder

Weet je wat een goed idee is? Het worden van een plantenouder. Wacht, ik ben serieus! Steeds meer mensen kiezen ervoor een paar leuke planten in huis te nemen en daarvoor te zorgen. Dus, klinkt het goed om iets levends in je huis te hebben wat de plek wél gezelliger maakt, maar niet direct een slaapplek of eten nodig heeft? Dan vraag je je vast af waar je het best een buitenplant kopen kan aanpakken; een ficus kopen, wellicht? 

Vooronderzoek

Bedenk je allereerst hoeveel tijd, geld en toewijding je kwijt wil zijn aan het verzorgen van een plant. Dat heeft namelijk invloed op welke planten het meest geschikt zijn voor je. Het is van belang om een plant of planten te kiezen die matchen met de aandacht die je ervoor over hebt. Het is bij het worden van een plantenouder dus, bijna net zoals bij het nemen van een huisdier, belangrijk dat je eerst research doet naar hoe verschillende planten goed groeien, wat ze nodig hebben en hoe moeilijk het is om ze in leven te houden. Zo kan je de planten uitzoeken die én goed zijn voor beginners, én passen bij jouw specifieke behoeftes en de aandacht die je wil besteden aan je planten. 

Jouw eerste

Iets als een ficus kopen, een palmplant kopen of een cactus kopen is het beste idee. Je kan natuurlijk ook beginnen met verschillende plantensoorten, maar zeker als je nog niks weet van planten is het goed om eerst te leren van één soort. Zo kan je eerst één soort plant in leven houden, en daarna uitbreiden naar anderen. Een plant als een palmsoort—niet de bomen maar écht de planten—is hier perfect voor. Het is een grote kamerplant met brede bladeren die graag klimt. Het is dus én een eye-catcher die leven in je woonkamer brengt, maar tegelijkertijd ook een lieve plant die niet veel nodig heeft. Veel indirect zonlicht en veel luchtbevochtiging. Sterker nog, als je een luchtbevochtiger haalt, gaan zowel jij als de plant erop vooruit. 

Kortom, het worden van een plantenouder is een ontzettend goed idee. Het maakt je huis gezelliger en letterlijk levendiger, maar zorgt er ook voor dat jij een hobby hebt waarbij je kan zorgen voor dankbare planten die je meteen ook iets teruggeven: des te beter je voor ze zorgt, des te mooier ze groeien en des te meer ze je leven verbeteren. Succes met je groene vingers!