Bitcoin kopen in Nederland

De afgelopen jaren is Bitcoin een populair onderwerp in Nederland. Dit heeft ermee te maken dat enkele jaren geleden de Bitcoin slechts enkele centen waard was, terwijl een Bitcoin nu tienduizenden euro’s waard is. Dit heeft veel mensen aan het denken gezet en daardoor willen veel mensen ook meedoen aan deze digitale ‘goudkoorts’. Het idee achter Bitcoin kan zeer ingewikkeld zijn en daardoor weten veel mensen ook niet precies hoe ze het beste Bitcoin kunnen kopen. Gelukkig vind je daar het antwoord op in dit artikel. 

 

Wat heb je nodig om cryptomunten te kopen?

Voor het kopen van Bitcoin en andere cryptomunten, is het belangrijk dat je toegang hebt tot je eigen bankrekening en ook een geldige Nederlandse ID-kaart hebt. Bedrijven die zich bezighouden met het verkopen van cryptomunten zijn namelijk verplicht om je te controleren. Dit heeft ermee te maken dat cryptomunten vaak gebruikt worden door criminelen. Hierbij kun je denken aan het overmaken en witwassen van grote sommen geld, maar soms zelfs het financieren van terrorisme. Dit is ook precies de reden waarom je niet zomaar voor honderdduizenden euro’s aan cryptomunten kunt kopen. 

 

Kies voor een handelsplatform 

Er zijn in Nederland verschillende bedrijven te vinden waar je bitcoin kopen kunt, maar je kunt het beste een account aanmaken bij een handelsplatform. Dit heeft ermee te maken dat het verhandelen van talloze verschillende cryptomunten makkelijker gemaakt wordt. Ook hoef je geen aparte Bitcoin wallet aan te maken, want deze worden automatisch aangemaakt bij het openen van een account bij een handelsplatform. Welk handelsplatform je het beste kan kiezen, is erg lastig te bepalen. Dat heeft ermee te maken dat de Nederlandse handelsplatformen bij de beste ter wereld horen. Kun je geen handelsplatform vinden? Dan kun je eens een kijkje nemen op Bitcoinkopen.nl. Dit is een van de grootste handelsplatformen voor Bitcoin van Nederland. 

 

Sterk wachtwoord is belangrijk als je niet gehackt wilt worden

Dagelijks zijn cybercriminelen op zoek naar wallets die makkelijk te kraken zijn. Ze gebruiken hiervoor bepaalde technieken die wachtwoorden van wallets proberen te raden. Dit lukt ze ook erg vaak en dat is ontzettend vervelend, want je bent je cryptomunten dan ook voorgoed kwijt. Aangifte doen heeft erg weinig zin, want cryptomunten zijn moeilijk te volgen, vooral als cryptomunten ‘gemixt’ worden. Het is daarom verstandig en belangrijk om voor een sterk wachtwoord te kiezen. Hierbij kun je denken aan een wachtwoord met normale letters, hoofdletters, cijfers en speciale tekens.