Een mooi mondkapje

We hebben inmiddels allemaal meer ervaring met mondkapjes dan we zouden willen. We moeten ze dragen in de trein, bus, op stations, in de supermarkt en nu zelfs in alle andere winkels. Eigenlijk vaker wel dan niet. Mondkapjes zijn niet fijn, daar zijn we het allemaal over eens. Maarja, ze zijn nu eenmaal noodzakelijk. Daarom is het zaak om te zorgen dat je mondkapjes hebt die voor jou het beste werken. En daar zijn tegenwoordig tal van mogelijkheden in. 

Een leuk design

De coronapandemie heeft ertoe geleid dat er een hele nieuwe tak van mode ontstond: mondkapjesfashion. Of je mondkapjes mode kunt noemen is maar de vraag natuurlijk, maar in ieder geval draagt iedereen ze, dus dan kan je net zo goed zorgen dat je een mooie draagt. Er zijn weinig winkels die op dit punt géen mondkapjes verkopen. Ga eens op zoek naar leuke ontwerpen bij jou in de buurt. Nu winkeleigenaren het zwaar hebben, is het ook de moeite waard om te kijken naar mondkapjes die bij kleine, lokale winkeltjes worden verkocht in plaats van bij de grote ketens. Zo support je kleine ondernemingen die lastig overeind kunnen blijven in tijden van crisis. En die kapjes zijn vaak ook nog eens super origineel!

Noodzaak

Als je een mondkapje puur als iets praktisch ziet, zal het je waarschijnlijk worst wezen hoe zo’n ding eruitziet. Misschien heb je niet eens een mondkapje dat je vaker draagt en dat je de hele tijd heet moet wassen. Je kunt natuurlijk ook wegwerpmondkapjes gebruiken. Die moet je wel echt maar één keer dragen, anders loop je het risico om alsnog besmet te worden. Let wel op dat je wegwerpmondkapjes in de juiste prullenbak weggooit. Ze moeten namelijk niet bij PMD, maar bij restafval. Als er mondkapjes tussen het plastic afval terecht komen, kan die hele lading lastig gerecycled worden. Kijk dus even een keertje extra voor je ze weggooit.

En behalve mondkapjes?

Naast mondkapjes kun je zelf nog wat extra maatregelen nemen om te zorgen dat je de kansen op besmetting verkleint. Stop bijvoorbeeld handdesinfectiemiddel in je tas zodat je dat altijd bij je hebt. Dit kun je online kopen bij bijvoorbeeld 123toilet, en offline ongeveer in elke winkel, wanneer de winkels open zijn althans. En was verder vaak je handen met zeep, als je de mogelijkheid hebt. En het belangrijkste: houd je aan de regels! Als je afstand houdt en je bezoek beperkt, loop je sowieso een stuk minder kans op besmetting.