Een nieuw huis kopen, waar let je op?

Het kopen van een nieuw huis is natuurlijk altijd hartstikke spannend. Dit is al helemaal het geval als het je eerste eigen stekkie is. Er zijn een aantal punten waar je goed op moet letten voordat je akkoord gaat. Dit weten veel mensen niet, zeker niet als je er geen ervaring mee hebt en dat is ook hartstikke logisch. Daarom willen wij deze punten vandaag even aankaarten. Hopelijk helpt het je een handje op weg!

De ruimte

Het is natuurlijk erg belangrijk om bij een bezichtiging goed de ruimte van het huis te bekijken. Het kan natuurlijk zo zijn dat dat voor nu een prima ruimte voor je is, maar denk ook aan de toekomst. Hoe lang wil je er wonen? Zijn er plannen dat er iemand bij komt? Denk aan een partner of een baby. Het is nooit verkeerd om op dit soort momenten op de zaken vooruit te lopen. Het zou natuurlijk zonde zijn als je na zo’n stressvolle verhuizing binnenkort het hele traject opnieuw in moet gaan. 

De vloer

Ook is het nooit een verkeerd idee om goed te kijken naar de vloer die er nu in zit. Ben je van plan de vloer eruit te slopen? Check de mogelijkheden dan alvast. Misschien heb je een heel mooi idee om een visgraat vloer erin te leggen, maar match dat goed in het huis? Een visgraat vloer is een vloer waar korte planken schuin en haaks op elkaar gelegd worden. Het is een redelijk bekende vloer, maar ook aan de redelijk dure kant. Het is dus wel fijn als hier plannen voor zijn om de mogelijkheden tijdens de bezichtiging alvast door te nemen. Een visgraat vloer kan je aanschaffen op laminaatenparket.nl. Dit is een erg bekende webshop die verschillende vloeren aanbiedt. Laminaatenparket.nl heeft een breed assortiment.

Tweede bezichtiging

Veel mensen denken na een eerste bezichtiging alles al te weten. Of het is een dikke ja, of het is een dikke nee. Een tweede bezichtiging wordt eigenlijk altijd aangeraden. Er wordt dan ook aangeraden om dit op een ander tijdstip te plannen. Iedereen is er van op de hoogte dat lichtinval veel kan doen met een huis en daarom is dit erg belangrijk. Het is altijd de moeite waard om nog een tweede keer te gaan kijken. Het zou ook erg zonde zijn als je een huis aan je voorbij laat gaan, terwijl dit niet zo had hoeven zijn. Wees kritisch en neem de tijd!