Een schoon bedrijfspand

We vinden het allemaal fijn als een ruimte schoon en opgeruimd is. Thuis werken we daar met het gezin of huisgenoten samen aan, maar op het werk kan dat net wat lastiger liggen. Op het werk is iedereen druk bezig met andere zaken of zijn die taken nou eenmaal lastiger te verdelen. Op kantoor kan het daarom heel handig zijn om een schoonmaakbedrijf te benaderen. Om een goed schoonmaakbedrijf te vinden kan het handig zijn om eerst duidelijk op te stellen om wat voor klus het gaat.  Denk hierbij bijvoorbeeld aan een beschrijving wat voor soort gebouw het is, zitten er ook trappen of is er een lift aanwezig in het gebouw. Hoeveel vierkante meters moeten er schoongemaakt worden, is er sanitair aanwezig en hoeveel. Dit soort informatie is allemaal relevant wanneer er wordt gezocht naar een goed schoonmaakbedrijf. Ook moet er gelet worden op de frequentie dat er schoongemaakt dient te worden. Dit kan namelijk een groot verschil in de maandelijkse kosten maken. 

Verschil tussen een zelfstandige en een schoonmaakbedrijf

Wanneer de diensten en de praktische gegevens bekend zijn kan er opzoek worden gegaan naar een goed schoonmaakbedrijf. Het voordeel van een schoonmaakbedrijf ten opzichte van een zelfstandige is dat het dan om een erkend bedrijf gaat. Dit zorgt ervoor dat je verzekerd bent van betrouwbaarheid, ervaring en ook professionele reiniging. Dit kan bij een zelfstandige wel eens anders zijn. Ook zal wanneer een zelfstandige schoonmaker ziek is of verhinderd is om te werken, het gebouw niet worden schoongemaakt. Wanneer er een schoonmaakbedrijf is ingehuurd vallen deze risico’s onder het contract en kan er een andere schoonmaker invallen. Dit zal er dus voor zorgen dat het kantoorpand altijd goed schoongemaakt wordt. Om het juiste schoonmaakbedrijf te kiezen kan er bijvoorbeeld gekeken worden naar de schoonmaakbedrijf prijzen

Het vergelijken van prijzen

Het vergelijken van de prijzen wordt gedaan doormiddel van het opstellen van offertes. Wanneer de opdracht duidelijk is kan er via een aanvraagformulier een aanvraag worden gedaan. Er moet dan zoveel mogelijk informatie worden doorgegeven zodat de schoonmaakbedrijven zelf een offerte kunnen opstellen. Binnen een korte tijd zullen deze offertes binnenstromen en kan de eigenaar van een kantoorpand, school of ziekenhuis deze prijzen en voorwaardes vergelijken. Er kan gekozen worden voor de offerte die het meest aanspreekt. Vervolgens kan er contact met het schoonmaakbedrijf worden gemaakt. Als alle afspraken gemaakt worden kan er een contract worden opgesteld. Vervolgens kan dus ook een werkplek een fijn en schone plek voor iedere werknemer worden. Want wie wil dat nou niet?