Eindelijk een vaste parasol

Eindelijk een vaste parasol

Ondertussen is de zomer weer voorbij. Voor iedereen was dit natuurlijk aparte zomer. Wij mochten vrij weinig van de regering dus de meeste van ons waren met ons werk maar ook tijdens ons privéleven aan huis gekluisterd. Zelf hou ik er van om veel buiten te zitten zo lang als het zonnetje schijnt en ik uit de wind kan zitten. In het verleden had ik hier echter één groot probleem mee, onze parasol was namelijk een ramp. Met de minste windvlaag vloog deze altijd om en brak het alle glazen binnen een straal van 2 meter. De eerste keren schoot de parasol uit zijn voetstuk en vloog als een dartpijl naar de tuin van buurman. Het is oprecht een wonder dat wij nog nooit de buurman hebben geraakt. Dus met het prospect dat ik deze zomer waarschijnlijk vaker thuis zal werken, wilde ik investeren in een degelijke parasol. Mijn keuze ging uit naar een zweefparasol en ik zal jullie vertellen waarom.

 

Zweefparasols zijn veel minder eng

Ken je dat gevoel dat je een horrorfilm kijkt en dat je weet dat er elk moment iets engs kan gaan gebeuren? Dat je op het puntje van je stoel zit en geen slok van je drinken durft te nemen omdat je bang bent dat je je dan verslikt. Zo zat ik altijd onder onze oude parasol. Hij wiegde heen en weer met de wind mee tot dat hij zo ver uit balans was dat hij omviel. Ik kon niets anders doen dan naar dat ding te kijken. In mijn zoektocht naar een nieuwe parasol was voor mij de grootste eis dat het stevig op de grond moet staan. Alleen een tornado mag mijn nieuwe parasol meenemen. Hierdoor kwam ik uit bij de zweefparasol. Een zweefparasol staat namelijk met 4 betonnen platen vastgezet aan de grond.

 

Alle voordelen van mijn zweefparasol

Niet alleen blijft de parasol daadwerkelijk staan. Je kan hem ook kantelen zonder het hele voetstuk te verplaatsen. De parasol kan 360 graden om zijn eigen as worden gedraaid. Daarnaast kan hij diagonaal staan zodat hij een lagere zon, beter kan blokkeren en hij kan gekanteld worden waardoor hij beter tegen een zijwaartse zon kan. Mijn zweefparasol is hemels. Ik kan nu dus in alle rust werken in de schaduw zonder doodsangst uit te stralen. Het is echt een gewicht dat van mijn schouders af valt. Want ik wilde het echt niet hebben dat ik in een vergadering zit en dat ik tegen mijn collega’s moet zeggen: ‘wacht even iedereen, ik moet mijn parasol achterna’.