Jouw keuken verbouwen

Ben je net verhuisd en is de keuken niet helemaal naar jouw smaak? Of ben je gewoon echt aan een nieuwe keuken toe? Dan is het tijd om je keuken te verbouwen. Bij het veranderen van de keuken zal je een aantal dingen moeten plannen. Denk hierbij aan het uitkiezen van de kleuren, specifieke deurtjes, houtsoort en apparatuur. 

Maar ook de uitvoering vereist enige planning. Ga je zelf de handen uit de mouwen steken of laat je het doen door professionals? Verder zal er wel degelijk sloopafval geproduceerd worden wanneer je de keuken gaat verbouwen, hier zul je ook iets voor moeten regelen. In deze blog kun je meer lezen over het verbouwen van de keuken.

Het ontwerp bepalen

Wanneer je van keuken wilt veranderen heb je vaak al een idee bij het ontwerp van de nieuwe keuken. Toch is het goed om je te oriënteren op alle mogelijkheden binnen de markt. Dit kun je doen door keukenverkoper langs te gaan en de verschillende mogelijkheden te bekijken. Op deze manier doe je inspiratie op voor jouw nieuwe keuken. Wellicht zie je een bepaalde kleur die je mooi vindt of een kookeiland waar je verliefd op raakt. Door meerdere keukenverkopers te bezoeken krijg je ook een goed beeld van de prijs.

Naast het daadwerkelijk bezoeken van kun je bij vele verkopers tegenwoordig online veel inspiratie opdoen. Op websites van keukenmakers bestel je vaak gemakkelijk en gratis een keukenboek. Met zo een keukenboek kun je lekker bladeren en inspiratie opdoen. Ook wordt er online steeds vaker een programma aangeboden om virtueel jouw keuken te ontwerpen in een 3D formaat. Zelfs de kosten berekenen is via online modules zo gedaan! Zo heb je razendsnel jouw favoriete keukenontwerp bepaald.

Zelf doen of laten doen?

Zodra je het ontwerp volledig hebt bepaald komt de volgende vraag aan bod: Ga je zelf (met eventuele hulp) de keuken verbouwen? Of ben je niet zo handig en laat je het liever aan de professionals over? Het is goed om te inventariseren wat er gedaan moet worden voordat je deze vraag beantwoord. Wanneer de keuken alleen een likje verf nodig heeft kun je dit waarschijnlijk zelf wel aanpakken. Als je de volledige (huidige) keuken eruit wilt slopen en vervangen voor een nieuwe is het verstandig om dit aan vakmensen over te laten. Zo weet je (bijna) zeker dat het naar jouw wensen voor elkaar komt.

Het verbouwen van de keuken zorgt wel voor veel sloopafval, hiervoor kun je een afvalbak huren. Met een grote afvalbak kun je gemakkelijk alle houtsnippers, planken en andere materialen weggooien. Daarnaast wordt deze ook weer opgehaald op een dag naar keuze, zo hoef jij er verder niet meer naar om te kijken.