Geef je tuin een boost!

Het kan zijn dat je even niet meer weet wat je met je tuin aan moet. Het wordt nu winter en de planten staan niet meer in bloei. Het heeft een grauw en grijstintje en daar wil jij verandering in brengen. Er zijn verschillende soorten mogelijkheden om je tuin weer op te knappen. In deze blog geef ik een paar voorbeelden van planten waar jij je tuin weer helemaal mooi uit laat zien.

Bloemen

Er zijn verschillende soorten bloemen, zo veel dat ik ze maar beter niet allemaal kan opnoemen. Er is één bloem die ik wel wil bespreken, en dat is de Passiebloem. De passiebloem staat ook wel bekend als de Passiflora Caerulea. Deze klimplant, is oorspronkelijk afkomstig uit zonnige landen met tropische sferen. Daarom is deze plant ook zo geliefd in vele tuinen. Het geeft een tropisch tintje en kleurt de tuin weer helemaal vol. De bloemen zijn na anderhalve dag al uitgebloeid, maar doordat er continue een nieuwe zee van bloemen ontstaat bloeit hij vervolgens de hele zomer door tot diep in de herfst. In de winter zijn ze bestendig tegen een graden van maar liefst -12. Deze bloem laat zich niet kennen in de koude winter. Let er echter wel op dat in het begin, de plant kan afvriezen doordat de volle grond nog iets wat gevoelig is voor de kou.

De ideale klimplant

Je bent opzoek naar een stoere klimplant die het hele jaar door kleur geeft. Weg met die grijze tinten in de tuin, want het is tijd voor wat groen. De klimop in jouw tuin heeft vele voordelen. De Hedera is de enige groenblijvende klimplant die ook echt een dichte haag zal vormen. Dus geen last meer van pottenkijkers in de tuin. Het biedt veel privacy en geeft tegelijkertijd een prachtige flair. Wanneer klimop door een gaaswerk wordt gevlochten, geeft schaduw in zowel de zomer als de winter. Dat is toch wel lekker voor de warme zomer dagen en je wilt graag buiten blijven zitten. Hedera groeit het beste in vrij schaduwrijke gebieden van de tuin.

Veel mensen denken dat Hedera een parasiet is. In tegendeel! Je moet van tevoren wel een aantal dingen overwegen. Het pleisterwerk moet glad en vrij van scheuren zijn. In kleine beschadigingen in de muur kan water ophopen waardoor Hedera Helix wortel kan schieten in deze scheuren. Dit wordt niet veel geliefd door veel mensen en daardoor moet je extra opletten. Je wilt niet dat de pleisterlaag beschadigd raakt.