Hoe gezond afvallen?

Velen Googlen op ‘snel afvallen’ of ‘hoe afvallen’. In ieder geval kunnen wij je alvast vertellen dat je niet snel kan afvallen op een gezonde manier. Wanneer je wel snel afvalt door veel te weinig calorieën te eten dan dat je verbrand, dan is de kans groot dat de kilo’s er ook snel weer aan zitten. Dat zou natuurlijk zonde zijn! Daarom delen we in deze blog een aantal tips hoe je op een gezonde manier kunt afvallen.

Reken je caloriebehoefte uit

Om op een gezonde manier af te vallen moet je weten hoeveel calorieën je dagelijks verbrand. Dit kun je makkelijk opzoeken via calorie calculators op het internet. Daar kun je aan de hand van je gewicht, lengte en activiteit bepalen hoeveel calorieën je verbrand. Om af te vallen moet je ervoor zorgen dat je 200 tot 500 calorieën onder je behoefte eet. Zo zal je vet verliezen terwijl je spiermassa zoveel mogelijk behouden blijft.

Drink water voor iedere maaltijd

Het is natuurlijk altijd belangrijk om genoeg water te drinken, maar tijdens het afvallen al helemaal! Genoeg water drinken zorgt er namelijk ook voor dat je voller zit. Drink voor iedere maaltijd 1 à 2 glazen en je zult merken dat je sneller vol zit en dus minder hoeft te eten.

Kies voor onbewerkt voedsel

Om gezond af te vallen is het belangrijk om zoveel mogelijk onbewerkt voedsel te eten. Vraag je bij ieder product daarom af: ‘Komt dit uit de fabriek of uit de natuur?’ In natuurlijk voedsel zitten namelijk veel meer voedingsstoffen zoals vitamines, vezels en mineralen. Hierdoor blijf je ook langer verzadigd.

Intermittent fasting

Een manier dat kan helpen om af te vallen is intermittent fasting. Dit houdt in dat je in een bepaald tijdvak op een dag eet en de andere uren aan het vasten bent. Omdat je niet de hele dag eet maar in een korter tijdsbestek eet je minder calorieën. Deel je maaltijden bijvoorbeeld in over 11 uur en vast vervolgens voor 13 uur of eet 8 uur per dag en vast 16 uur per dag. Recent onderzoek toont ook aan dat het gezonder zou zijn om je lichaam een bepaald deel van de dag te laten rusten door niet te eten.

Bewegen!

Om in balans te blijven is het belangrijk dat je genoeg beweegt. Denk aan het beoefenen van je favoriete sport, fitness en/ of haal iedere dag je stappendoel! Genoeg beweging heeft zowel fysieke als mentale voordelen. Het kan namelijk ook zorgen voor minder stress, een betere conditie en het zorgt ervoor dat jij je lekker in je vel voelt.

Slaap voldoende

Naast genoeg bewegen en gezond eten is het ook belangrijk om voldoende rust te nemen. Door genoeg te slapen zal jij je lekkerder in je vel voelen en gemotiveerd blijven om je afval doelen te behalen.

Wil jij nog meer tips over afvallen en gezonde voeding? Kijk dan op www.weightwatchers.com/nl/!