Maak je zelf online beter vindbaar

Heb jij je wel eens afgevraagd waarom het ene bedrijf hoger in de zoekmachine resultaten komt dan een ander bedrijf. Dit wordt door een groot gedeelte bepaalt door de autoriteit en de relevantie van concurrerende bedrijven ten opzichte van de zoekopdracht. Maar er zijn een aantal andere factoren die invloed kunnen hebben op de ranking in een zoekmachine. Eén hiervan is namelijk linkbuilden. Linkbuilden is een heel belangrijk onderdeel van de zoekmachine resultaten. Dit heeft ook geleid tot een grote vraag naar een linkbuilding bureau die dit werk voor jou kan overnemen. Een SEO bureau kan je op dit gebied namelijk helemaal ontzorgen. Helaas is linkbuilden lastig omdat je concurreert in een continue veranderende omgeving. Laat ik je eerst wat meer informatie geven over wat linkbuilden is.

Een link van de NOS

Linkbuilden heeft een simpel doel, maar om dit doel te bereiken moet je lastig en constant werk verrichten. Linkbuilden werkt eigenlijk volgens het principe van mond-tot-mond reclame. Google kijkt naar honderden factoren in haar bepaling van de zoekmachineresultaten, één van deze factoren zijn externe links. Externe links krijg je via linkbuilden en kan een linkbuilding bureau voor je genereren. Het principe is heel simpel: hoe meer mensen over jouw bedrijf schrijven, hoe meer autoriteit jouw bedrijf waarschijnlijk heeft. Google ziet jou dan als belangrijk en relevant en plaatst je hoger in de zoekresultaten. Hierbij hebben linkjes van bijvoorbeeld de NOS of een andere hoog gewaarde site meer waarde dan een linkje van omaberta.nl. Een linkbuilding bureau helpt in het genereren van waardevolle links. Alleen is dit een sterk concurrerende markt, want iedereen doet dit. Dat betekent dat je continue moet blijven linkbuilden. Dit is dan ook vooral het verdienmodel van een linkbuilding bedrijf.

Waarom een bedrijf inschakelen?

Linkbuilden is complex en kost veel tijd. Je moet continue nieuwe links krijgen om relevant in de zoekmachine resultaten te blijven. Omdat veel bedrijven hier niet de mankracht en de kennis voor hebben is linkbuilding uitbesteden een slimme oplossing. Dit linkbuilding bureau heeft namelijk alle kennis in uit om deze sterk concurrerende markt jouw bedrijf hoog in de zoekresultaten te houden. Want hoe vind je allemaal andere websites die over je willen schrijven? Op welke woorden moeten deze linkjes worden geplaatst? Waar moeten de linkjes naar linken? Dit soort vragen over linkbuilden kan een linkbuilding bureau allemaal voor je wegnemen.