Mond goed verzorgen? Dat doe je zo!

Hoe men zijn of haar mond verzorgt is erg verschillend. Iedereen heeft namelijk zijn eigen manier gevonden om de mond goed te verzorgen. Jammer genoeg zijn deze manieren niet altijd even goed om de mond goed schoon te houden. Het verzorgen van de mond kun je enkel op een aantal manieren doen. Zo is het bijvoorbeeld erg handig om twee keer per dag je tanden te poetsen. Dit zorgt er namelijk voor dat de bacteriën worden verwijderd uit de mond. 

 

Gebruik de juiste tandpasta voor de juiste mondhygiëne

Om je tanden schoon te houden gebruik je tandpasta. Hoewel er veel verschillende tandpasta's bestaan, zijn er maar enkel een aantal goed voor de juiste mondhygiëne. Om je tanden goed te verzorgen, kun je kijken voor Vitis tandpasta. De Vitis tandpasta zorgt ervoor dat de bacteriën worden verwijderd. Daarnaast geeft het ook een frisse adem en een mooie glimlach. Bij vitis tandpasta heb je ook verschillende soorten. Zo kun je kijken voor een tandpasta die voor wittere tanden zorgt. 

 

Last van etensresten tussen de tanden? Gebruik tandenragers

Na het eten kan het voorkomen dat er etensresten tussen de tanden blijft zitten. Om te voorkomen dat je gaatjes krijgt, is het erg belangrijk om de etensresten zo snel mogelijk te verwijderen. Het verwijderen van de etensresten, kun je doen met tandenstokers. Dit is alleen geen handig product om te gebruiken. Om je tandvlees en tanden heel te houden, dan wordt er geadviseerd om de Lactona ragers te gebruiken. De lactona ragers zijn tandenragers waarmee je voorzichtig de etensresten kunt verwijderen. Aan de lactona ragers vindt je een borstel. Met dit borsteltje kun je de etensresten verwijderen. 

 

Verschillende maten tandenragers

Er zijn vele verschillende maten tandenragers die je kunt kopen. Dit komt doordat we allemaal een ander gebit hebben, waardoor je ook verschillende maten tandenragers moet hebben. Om er achter te komen welke maat jij nodig hebt, wordt er geadviseerd om te beginnen bij het normale formaat. Is de normale formaat tandenragers te klein? Dan kun je kijken voor een grotere maat. Vaak ga je direct naar maat M. Wanneer het normale formaat te groot is, dien je juist naar een kleinere maat te gaan. Voor een kleinere maat, kun je kijken naar maat s of xs. Na een korte tijd zal jij de juiste maat tandenragers hebben gevonden waardoor je direct kunt beginnen met het schoonhouden van de tanden.