Veel pijn is niet fijn

We kennen het allemaal wel en hebben er allemaal wel eens mee te maken gehad: pijn. Of het nou was aan een spier, gewricht of zenuw, veel mensen hebben hier helaas wel eens flinke pijn door gekregen. Tegenwoordig wil iedereen graag fit zijn en er gezond bijlopen. Dit klinkt uiteraard erg logisch, maar helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Een zeurende pijn in de onderrug of een verrekte spier in het been is allesbehalve een pretje. Gelukkig is er tegenwoordig voor bijna elk pijntje wel een oplossing. Er zijn genoeg specialisten die ons hiermee kunnen helpen. Echter, zijn er tegenwoordig zo veel namen en termen dat het moeilijk is om te weten wie je waarmee kan helpen. Welke specialisten doen nou welke soorten pijntjes? Je leest het hier!

 

De fysiotherapeut

In de basis focust een fysiotherapeut zich op klachten die gebaseerd zijn of te maken hebben met het bewegen van het lichaam. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spierblessure die je bij het voetballen of een andere sport kan oplopen. Ook kan een fysio, zoals fysio hilversum, jou helpen met de pijn van een chronische of andere bepaalde aandoening, zoals reuma. Hierbij probeert hij eerst het probleem vast te stellen. Tegelijkertijd ligt de focus op het geven van bewegingsvrijheid, zodat jij met jouw pijn weer wat normaler kan leven. Vervolgens wordt er gefocust op het lichaam in zijn geheel. Zo zorgt de therapeut ervoor dat alles weer samen kan werken. Hierna zal de fysiotherapeut zich richten op het functioneren van jouw lichaam. Zolang het pijnprobleem aanwezig is, is dat natuurlijk niet mogelijk. Daarom zal de fysio met bepaalde oefeningen en adviezen voor jouw houding jou van jouw pijnprobleem proberen af te laten komen. Zodat jij weer helemaal aan de slag kan gaan met jouw dagelijks leven. 

 

De chiropractor 

De chiropractor is een manuele vorm van therapie, wat betekent dat de chiropractor met de handen werkt. Chiropractors richten zich vooral veel op rug- en nekklachten. Deze worden behandeld na een uitbundig onderzoek. Hierbij kijkt de chiropractor naar de kern van de pijn. Zo kan pijn in de nek ontstaan doordat er iets mis is in de onderrug. Hier kijkt de chiropractor dan naar en bepaalt vervolgens welke methode het beste zal werken bij de bepaalde pijn. Het welbekende kraken is een van deze methodes. Door een manipulatie van een gewricht of spier wordt de pijn dan vaak verholpen. Tevens kan de chiropractor gebruik maken van oefeningen en adviezen over de houding tijdens het zitten en lopen. Een combinatie hiervan kan ervoor zorgen dat de pijn wordt verholpen!