Deze spullen mag je niet missen op je thuiswerkplek

Werk je veel thuis (vanwege Covid-19) of ben je ZZP’er/freelancer? Dan is het fijn om een goede werkplek te hebben. Een goede werkplek bestaat uit verschillende elementen. Van een goede stoel tot de juiste spullen om je werk goed en efficiënt uit te voeren. In deze blog geven we je een aantal tips die zorgen voor de optimale thuiswerkplek!

Zorg voor een rustige plek

Het is belangrijk dat je niet teveel wordt afgeleid van je werk. Het is daarom optimaal om een ruimte hebben die je niet laat afleiden. Denk bijvoorbeeld aan een extra (slaap)kamer waar je een bureau kan neerzetten. Als je niet over deze mogelijkheid beschikt, dan is het slim om een snelle werkplek in elkaar te kunnen zetten op bijvoorbeeld de eettafel. Daarnaast is het belangrijk dat er op deze plek voldoende lichtinval is. Licht is ontzettend belangrijk tijdens het werken, voornamelijk daglicht/zonlicht is optimaal om mee te werken. Heb je weinig lichtinval in je huis? Zorg dan voor een goede lamp die de hele ruimte goed verlicht.

Beschik over de juiste spullen

De juiste spullen op je thuiswerkplek zijn van groot belang. Denk bijvoorbeeld aan een printer, met inktcartridge. Wij raden het aan om altijd een cartridge te gebruiken die bij het merk van je printer past. Wanneer je bijvoorbeeld een canon printer hebt, maak dan gebruik van een canon cartridge. Dit voorkomt voor problemen. Naast een printer is het slim om bijvoorbeeld gebruik te maken van een zit/sta-bureau, een extra monitor (om efficiënter en overzichtelijker te kunnen werken), en een extra muis + toetsenbord. 

De juiste houding en beweegruimte

Het is ontzettend belangrijk dat je genoeg blijft bewegen tijdens je werk. Denk bijvoorbeeld aan een zit/sta-bureau. Wanneer je de mogelijkheid hebt om zowel zittend als staan te kunnen werken, zal je merken dat je veel actiever zal zijn en minder snel ‘lui’ wordt tijdens het werken. Daarnaast is het belangrijk dat je goed om je heen kan bewegen, dit zorgt voor meer vrijheid en comfort. Hierbij kan je denken aan genoeg beenruimte, draairuimte enz.

Blijf gezond eten en drinken

Wanneer je thuis werkt kan de verleiding groot zijn om lekkere dingen te eten. Het is belangrijk om gezond te blijven eten. Denk aan fruit, kwark/yoghurt, een goede boterham en een goed glas melk. Daarnaast is het natuurlijk geen overbodige luxe om een goed koffiezetapparaat thuis te hebben staan. Daarnaast kan je het beste wat vaker op de dag eten in plaats van 2 grote maaltijden. Hierdoor heb je minder snel honger, en stil je de honger gelijkmatig over de gehele dag.