Zo scoor jij voordelige zakelijke energie in 2022

Het is je vast niet ontgaan: de energietarieven zitten in de lift. Experts verwachten dat de prijzen van energie de komende tijd nog verder zullen stijgen. Wanneer je een eigen bedrijf hebt, weet je als geen ander dat de zakelijke energierekening sowieso al aan de hoge kant lag. Gelukkig is er een aantal tips dat je op kunt volgen om in 2022 geld te besparen op je zakelijke energierekening. Denk bijvoorbeeld aan zakelijk energie vergelijken of de overstap op zakelijke zonnepanelen. In dit artikel lees je er meer over.

Begin met overstappen naar andere energieleverancier

Een van de dingen die je in ieder geval moet weten, is dat je regelmatig moet overstappen van energiebedrijf. Wanneer je een zakelijk energiecontract afsluit, doe je dit voor een bepaalde tijd. De meeste ondernemers kiezen op een gunstig moment voor een energiecontract van drie jaar en op een moment wanneer de energietarieven hoog liggen voor een contract van één jaar. Komt de einddatum van het contract in zicht dan is het tijd om over te stappen. Dat moet je eigenlijk altijd doen, omdat zakelijke energieleveranciers sowieso stunten met hun prijzen om nieuwe zakelijke klanten te trekken. Dit doen ze onder andere met aantrekkelijke kortingen of interessante welkomstcadeaus. Besluit je toch om te blijven hangen dan kun je niet profiteren van dergelijk aantrekkelij voordeel. Op die manier betaal je dan nooit de meest scherpe prijs van dat moment.

Check altijd de einddatum én de opzegtermijn

Om zeker te weten dat je op het juiste moment overstapt, moet je weten dat er naast een einddatum een opzegtermijn aan een zakelijk energiecontract zit. De einddatum wil je in ieder geval weten, omdat een zakelijke energieleverancier je contract stilzwijgend kan verlengen als je geen stappen onderneemt. Dit gebeurt helaas altijd tegen hoge verlengingstarieven. Maar: naast de einddatum moet je dus ook op de opzegtermijn letten. Iedere energieleverancier hanteert een eigen opzegtermijn. Dat betekent dat de ene leverancier een termijn van een maand heeft en dat de opzegtermijn bij een ander energiebedrijf al drie maanden voor de einddatum in zal gaan. Kijk hier goed naar, zodat je niet te vroeg de overstap neemt. Doe je dat wel dan krijg je te maken met een zogeheten opzegboete. Dat is een bedrag dat je moet betalen voor de energie die je nog ‘open’ hebt staan. Kun je op precies het juiste moment overstappen? Begin dan met energie vergelijken grootzakelijk of kleinzakelijk om de beste energiedeal te scoren.

Schaf zakelijke zonnepanelen aan

Tot slot is er nog een manier om uiteindelijk te profiteren van gratis energie waarmee je dus flink wat geld bespaart op je zakelijke energierekening. Dat is door zakelijke zonnepanelen aan te schaffen waarmee je je eigen groene stroom op kunt wekken. Er is een groot aantal voordelen te ontdekken aan zonnepanelen. Zo kun je er een duurzame vorm van energie mee opwekken en zo je steentje bijdragen aan een betere wereld. Wat fijn is om te weten, is dat de zon als energiebron nooit op kan gaan. Daarnaast is het investeren in zonnepanelen heel slim voor je portemonnee. Hoewel je uiteraard in eerste instantie een flinke investering moet doen, heb je zo’n investering er binnen acht tot tien jaar uit. Daarna maak je nog tien tot vijftien jaar gebruik van gratis zonne-energie. Je kunt je dus wel voorstellen hoeveel geld je daarmee bespaart op je zakelijke energierekening! Hier merk je misschien in 2022 nog niet meteen iets van, maar wanneer je een beetje geduld hebt, kun je jarenlang profiteren van gratis energie. Dat is pas geld besparen op je zakelijke energierekening.